Marcel Vela a criticat activitatea Poliției Locale în timpul stării de urgență. Polițiștii fac „unele abuzuri” în stradă și nu respectă ordonanțele militare
Marcel Vela a criticat activitatea Poliției Locale în timpul stării de urgență. Polițiștii fac „unele abuzuri” în stradă și nu respectă ordonanțele militare

Marcel Vela a criticat activitatea Poliției Locale, de când Ministerul Afacerilor Interne a preluat-o de la primării pe perioada stării de urgență. Polițiștii fac „unele abuzuri” în stradă și nu respectă ordonanțele militare atunci când aplică amenzi, a spus ministrul de interne.

Marcel Vela a vorbit despre activitatea defectuoasă a unor polițiști locali în contextul în care a explicat că ar putea recurge la angajări din sursă externă dacă o mare parte din polițiști se vor îmbolnăvi de coronavirus.

„Și acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care face unele abuzuri, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecăreia. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”, a declarat Marcel Vela, potrivit G4Media.

Inițial se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, apoi la elevii de la şcolile de Poliţie, rezervişti şi, în ultimă instanţă, dacă va fi cazul, se va ajunge la angajări din sursă externă, a explicat ministrul de interne.

Vela a explicat însă, că această ultimă soluţie poate da naştere unor probleme, deoarece oameni fără experienţă ar fi trimişi în stradă să aplice legea.

„Având în vedere că Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal, pentru a ajuta cadrele existente sau în condiţiile în care – pentru că până la urmă şi poliţiştii sunt oameni şi se pot infecta, mai ales că sunt în prima linie în front în această luptă împotriva coronavirus – în lipsă de personal putem ajunge şi să încadrăm pentru 6 luni persoane din surse externă”, a explicat Marcel Vela.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *