igor

O familie din Cernihiv poveștește coșmarul prin care a trecut după ce rușii au ocupat orașul. Cei care au supraviețuit au scăpat cu viaţă doar pentru că au avut noroc ori pentru că militarii ruşi erau prea beţi ca să îi execute. Sunt mărturii care întăresc opiniile că teroarea face parte din procedurile standard ale armatei ruse.

Igor, un civil ucrainean, povestește cum a fost terorizat de soldații ruși.

„Era o procedură standard, te loveau în coaste cu o pușcă și toate alea. M-au amenințat că îmi vor tăia brațele, „Spune-ne ce, unde și cum – pune-ți brațul aici.” Apoi luau un topor și începeau să toace, până ajungeau aproape de degetele mele. Mi-au dat o grenadă și îmi spuneau să cobor cu ea unde erau copiii, desfăceau inelul grenadei și mă trimiteau cu ea în subsol. M-au scos de 4 ori afară să mă împuște, dar n-au reușit. Erau prea beți. Copilul nostru invalid o să vă spună! S-a târâit afară din beci să ne apare, ca să nu ne împuște”, a spus Igor potrivit digi24.ro

„Avem 3 copii și mai este soția mea și cu mine. Avem un beci fortificat. Motivul pentru care rușii au crezut că sunt militar e pentru că este foarte bine construit. Nu credeau că eram doar soțul ei, au crezut că sunt soldat sub acoperire”, spune Igor, soțul Yuliei.

„L-au scos pe tata afară. Au început să-l manipuleze, să-i spună: „Fie ne spui ce faci aici, sau te împușcăm chiar acum și soția ta rămâne văduvă, iar copiii tăi rămân fără tată.” Așa că m-am târât afară și le-am spus „Nu-l atingeți pe tata! Tata e totul pentru mine”, spune fiul celor doi.

„Au spus că deja l-au împușcat, că eu am rămas văduvă și că urmam. Deja începusem să mă pregătesc, să ies în livadă ca să mă împuște. Rușii n-au crezut că eram soția lui și mama copiilor, credeau că sunt o prostituată, nu știu… Mulțumesc lui Dumnezeu, nu m-au atins. Pur și simplu m-am prefăcut că am înnebunit”, a spus Yulia.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *