Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila
Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila

Masca în spații deschise. Masca trebuie purtată în spațiile deschise aglomerate, iar profesorul Alexandru Rafila a explicat care este excepția de la această nouă regulă stabilită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Distanța este alternativa purtării măștii, a explicat profesorul Alexandru Rafila. Mai exact, singura soluție pentru a nu o purta, mai ales pe caniculă, este posibilitatea de a ține distanta de un metru și jumătate și evitarea intervalelor orare aglomerate.

Masca în spații deschise. „Dacă putem ține distanța de un metru jumătate nu trebuie să folosim masca în exterior. Când mergi la piață, de exemplu, intervalul orar când este aglomerat poate fi evitat, așa că poți merge când nu e aglomerat. Nu există această utilizare a măștii decât atunci când nu poți respecta distanța de siguranță. Asta este filosofia”, a spus reprezentantul României la OMS, la Digi24.

Oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligație, a subliniat Alexandru Rafila.

El a explicat că purtarea măștii în spații deschise nu este o măsură luată doar de România și că oamenii trebuie să fie informați cu privire la acest aspect.

„Nu cred că e un lucru nemaipomenit, se întâmplă în aproape toate țările din UE, în spațiile exterioare unde e aglomerație foarte mare masca este obligatorie”, a adăugat profesorul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *