Măsurile luate în prezent sunt mai puțin restrictive decât în alte țări, a ținut să precizeze Raed Arafat, afirmând că „situația nu e stabilă” iar restricțiile permit o controlare a situației de către autorități pe măsură ce vaccinarea populației avansează.

Măsurile luate în prezent, mai puțin restrictive. „Situația nu este stabilă. Din cauza asta s-au luat unele măsuri care nu diferă de măsurile care s-au luat și în alte stări, chiar sunt mai ușoare și care ne permit, poate să controlăm situația cât de cât, până vaccinarea merge mai departe.

Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare. Dacă oamenii se vaccinează și vor veni câteva milioane de doze în următoarea perioadă, speranța noastră este ca în următoarea perioadă măsurile astea să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet-încet la normalitate, dar trebuie să meargă campania de vaccinare bine și, în paralel, să respectăm regulile măcar în următoarea perioadă, ca să controlăm situația”, a spus Raed Arafat, după ce a participat la Biroul Executiv al PNL.

Șeful DSU a explicat și care este diferența dintre restricțiile de circulație instituite în România și cele care se aplică în alte țări.

„Sunt multe țări care au programul acesta redus, în care oamenii trebuie să se întoarcă acasă. Diferența între România și ele este că acolo, odată luată măsura, ea se aplică în întreaga țară, la noi se aplică după incidențe: când depășești 4 la mie se aplică în weekend, când depășești 7,5, la mie, care e o cifră mare deja, se aplică pe toată durata săptămânii”, a explicat Arafat, citat de B1TV.

În acest context, Raed Arafat a făcut apel ca angajatorii să încurajeze munca de acasă și, mai ales, să decaleze programul salariaților care merg fizic la serviciu.

„Și în sectorul public se poate aplica telemunca. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public, evităm și aglomerarea la magazine”, a mai spus Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *