Rotativa guvernamentală va avea loc după un mecanism clar, a explicat Marcel Ciolacu, care se pregătește să preia mandatul de premier, după acordul din coaliție. Președintele PSD este convins că președintele Iohannis va respecta acordul și-l va nominaliza pe el.

Marcel Ciolacu a explicat că, potrivit înțelegerii dintre PNL și PSD, Nicolae Ciucă va demisiona, iar asta va antrena căderea întregului Guvern. Noul premier, adică el, va veni cu lista următorului cabinet. Rotativa guvernamentală va avea loc „la timp”, adică în luna mai, a mai spus Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu a lăudat activitatea lui Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, și pe cea a lui Marcel Boloș (PNL), ministrul investițiilor și Proiectelor Europene, și a spus că i-ar dori pe cei doi în viitorul guvern pe care-l va conduce. Numai că menținerea celor doi în aceleași funcții va însemna încălcarea protocolului coaliției, dat fiind că acesta prevede trecerea Transporturilor la PNL și a MIPE la PSD, arată B1TV.

Oricum, Ciolacu e convins că Iohannis va respecta protocolul coaliției și-l va pune premier.

Sunt convins că dl Iohannis e la curent cu acordul nostru de coaliție, și am pretenția că știe și cum mă cheamă chiar și de pe vremea când eram cel care voia să vândă Ardealul (aluzie la vechi acuzații aduse de Iohannis PSD-ului).

Nu cred că dl Iohannis va nominaliza pe altcineva. Pentru el, pentru noi și pentru România stabilitatea e importantă și cred că într-un an și jumătate am dovedit că putem avea stabilitate.

Trebuie sa respectăm un acord politic”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o emisiune TV.

Acesta a mai spus că Nicolae Ciucă sigur își va da demisia, respectând protocolul coaliției, și că „nu va fi o schimbare cu scandal în interiorul coaliției”.

Ciolacu, laude către Grindeanu și Boloș

Marcel Ciolacu a explicat apoi că atunci când Ciucă își va da demisia, întreg guvernul va pica, iar coaliția va veni cu o nouă listă de miniștri. O parte dintre miniștrii vor fi păstrați, iar aici liderul PSD i-a nominalizat pe Sorin Grindeanu și Marcel Boloș.

E normal ca la rotativă să vreau un guvern de performanță, cu oameni care au confirmat. Pentru cei care n-au confirmat vom găsi soluții în interiorul fiecărui partid.

Nu pot să nu zic că-s performanți un ministru ca Boloș, care știu ce a găsit la Ministerul Fondurilor Europene, sau un ministru ca Grindeanu, care are cea mai mare execuție bugetară din istoria Ministerului Transporturilor. O să vedeți că e foarte posibil ca, până în 2024, bănățeanul Grindeanu să facă Autostrada Moldovei, care a tot fost promisă în ultimii 20 de ani”, a continuat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *