Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, compară invazia rusă cu atacurile naziștilor din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ministrul de Externe al Ucrainei,, a declarat că Rusia a declanșat lovituri „oribile” cu rachete asupra Kievului, comparându-le cu atacul Germaniei naziste asupra Ucrainei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mesajul ministrului de externe din Ucraina, pe Twitter: „O rachetă a lovit Kievul. Ultima dată când am trecut prin așa ceva a fost în 1941, când a fost atacat de naziști. Ucraina s-a apărat atunci și se va apăra și acum”.

Între timp, există mai multe rapoarte despre mai multe explozii în și în jurul capitalei Ucrainei. Ziarul online ucrainean Ukrayinska Pravda a raportat că forțele militare ucrainene au distrus un pod lângă Ivankiv, la periferia Kievului, pentru a împiedica tancurile rusești să avanseze mai departe în oraș.

Armata ucraineană a publicat filmări despre ceea ce spune că este o luptă de stradă între apărătorii ucraineni din orașul Sumy, din nord-estul orașului, și atacatorii ruși, relatează B1TV.

Sumy – cu o populație de peste 260.000 de oameni – este o capitală regională care se află la mai puțin de 30 km de granița cu Rusia.

Șeful administrației locale, Dmytro Zhyvytsky, a declarat că un mare convoi militar rus se îndrepta spre vest, pe lângă Sumy, spre capitala Kiev.

El a mai spus că orașul din apropiere, Konotop, era încercuit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *