https www.gandul.ro wp content uploads 2022 07 tata roxana rechin 1

Părinții Roxanei Donisan, românca de 40 de ani sfâșiată de rechin în Egipt, au povestit că fiica lor a găsit o ofertă de vacanță în Hurghada în ultima clipă și a ocupat singurul loc rămas în avion.

Părinții Roxanei sunt devastați de durere și așteaptă să ajungă acasă trupul neînsuflețit al singurului lor copil. Potrivit ultimelor informații, repatrierea cadavrului ar urma să aibă loc vineri.

„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Luni trebuia să se întoarcă şi duminică s-a dus să înoate. Când am văzut la televizor ştirea cu rechinul mi-a sărit inima din loc. Am rugat-o pe o vecină care are un telefon performant să-i trimită un mesaj. Joi am vorbit ultima dată cu ea. Duminică s-a dus la ultimul înot şi s-a dus la moarte. Pe 28 iunie, la ora 14.44, am primit ultimul mesaj de la ea”, povesteşte mama Roxanei, pentru presa suceveană, citată de Gândul.

Ultimele clipe din viața Roxanei, femeia devorată de rechin

Aceștia au aflat din presă ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale Roxanei.

„Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhăţat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. El a alertat… Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. Când a venit poliţia la uşă să ne ceară date personale şi a întrebat dacă locuieşte aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat şi n-a trecut un sfert de oră şi m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informaţie a fost că a reuşit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanţă mare şi confirmă că de pe vas cineva filmase lupta. De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus şi consulul. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces şi aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”.

„Era a treia oară în Egipt, era locația cunoscută, de aceea nici nu a refuzat-o pe doamna de la agenția de turism. Mai avea un singur loc pentru a-și completa locul. Pe de o parte, s-a bucurat știind locul, calitatea serviciilor, în schimb problema cu rechinii nu prea aveam referințe. Ea dacă făcea ieșiri făcea cu instructorul, cunoștea regulamentul de înot. Înotul era sportul ei preferat vara, iarna patinajul.

Turiștii români întorși din stațiunea Hurgada fac acuzații grave la adresa autorităților egiptene

Turiștii români care s-au întors, luni seară, din stațiunea Hurgada, chiar cu avionul în care trebuia să se afle și Roxana Donisan, femeia de 44 de ani ucisă de un rechin, spun că autoritățile egiptene au tratat problema ca și cum ar fi fost una banală și chiar îi acuză că i-ai mințit.

Oamenii se plâng că nu li s-a transmis adevăratul motiv pentru care au fost închise plajele, în contextul în care un copil i-ar fi avertizat pe salvamarii că a văzut un rechin în apă, chiar înainte de atacuri, dar nimeni nu a crezut-o și chiar au râs de ea. Mai mult, autoritățile egiptene ar fi încercat să mușamalizeze tragedia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *