Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu este votată în plen. „Sunt criminali” spune ministrul de finanțe
Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu este votată în plen. „Sunt criminali” spune ministrul de finanțe

Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu, ministrul de finanțe, este votată miercuri în Parlament. „Virusul Cîţu a infectat economia naţională” este titlul documentului inventat de PSD, care cere demiterea ministrului pentru că nu ar fi luat la timp măsuri pentru sprijinirea agenților economici afectați de pandemia coronavirusului.

„Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, ‘Virusul Cîţu’ a distrus aproape complet economia naţională. După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus – 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, au scris reprezentanții martidului în moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu, potrivit PsNews.

PSD pretinde că în cele 6 luni de guvernare şi în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgenţă nu s-a luat nicio măsură pentru „evitarea dezastrului”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la şedinţa de plen, că semnatarii moţiunii sunt „criminali”, iar PSD-iștii „s-au folosit de acest virus nenorocit pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică”.

„Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali în opinia mea. Pentru că şi-au permis să şantajeze acest Guvern ameninţând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgenţă, în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor încercând să îl şantajeze chiar şi pe preşedintele României. (…) Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moţiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectaţi de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime şi în România şi peste tot în lume, pentru a-şi promova moţiunea şi agenda politică” a afirmat Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *