Mutația Delta este mult mai agresivă și mai contagioasă decât variantele precedente, iar imunitatea dobândită natural după ce o persoană a avut COVID-19 nu este suficientă pentru a ne feri de reinfectare, susține Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Sunt câteva elemente care țin de contagiozitate și gradul de răspândire. Se leagă foarte ușor de receptori, se reproduce mult mai rapid. Un caz pozitiv cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 cazuri secundare de boală. Spre exemplu, o persoană infectată cu varianta Alfa (varianta britanică) puteau să genereze până la 3-4 cazuri secundare.

Uitându-ne la datele științifice, vom putea observa faptul că trecerea prin boală nu ne ferește de o reinfectare cu varianta Delta. În schimb, protecția oferită de vaccinare este mult mai mare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de B1TV

Mutația Delta „câștigă” din ce în ce mai mult teren la nivel continental, atenționează Gheorghiță.

„În ultima săptămână s-a constatat o dublare a numărului de cazuri de infectare cu tulpina Delta, la nivel european”, a precizat colonelul Gheorghiță.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *