Nicușor Dan a refuzat să semneze protocolul politic cu Vlad Voiculescu. Urmează negocieri, sondaje sau referendum pentru desemnarea candidatului unic la Primăria Capitalei
Nicușor Dan a refuzat să semneze protocolul politic cu Vlad Voiculescu. Urmează negocieri, sondaje sau referendum pentru desemnarea candidatului unic la Primăria Capitalei

Nicușor Dan s-a întâlnit duminică seara cu cu Vlad Voiculescu, candidatul Plus pentru funcţia de primar general al Capitalei, pentru a negocia lansarea unui candidat unic pentru București. Negocierile nu au adus nimic concret, pentru că decizia va fi luată de membrii celor două partide, a spus Vlad Voiculescu.

Nicușor Dan nu a vrut să semneze protocolul politic propus de Vlas Voiculescu, cel puțin „nu la acest moment” a precizat reprezentantul Plus.

„M-am întâlnit cu Nicuşor. I-am spus să facem echipă pentru Bucureşti – avem competenţe complementare. Să oprim acest circ al incertitudinii, în care oamenii se tem că vom candida unul împotriva altuia, iar aşa va câştiga Firea”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Întâlnirea a durat mai bine de două ore, dar nu s-a ajuns la nici u rezultat concret, a mai spus Vlad Voiculescu.

„I-am propus lui Nicuşor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcţia de primar sau viceprimar. Nicuşor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuţiile în această săptămână. A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcţia de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare”, a adăugat el.

Pentru desemnarea dintre ei doi a candidatului pentru funcția de primar, Nicușor Dan a refuzat varianta PLUS, și  ar prefera un sondaj, în timp ce Vlad Voiculescu ar vrea un referendum în interiorul celor două partide.

„E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) – pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureşteni şi este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraş şi această ţară – alături de cetăţeni”, a explicat el.

Concluzia este așteptată luni la la şedinţa Birourilor Naţionale reunite ale USR şi PLUS să ajungă la o soluţie pentru a avea o singură echipă a Alianţei, aşa cum am propus.

„Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne şi curate întotdeauna când nu reuşesc să ajungă la înţelegere: apelează la voinţa membrilor. Voi propune un referendum intern al organizaţiilor de Bucureşti ale USR şi PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru – un vot, indiferent de partid, aşa cum se cuvine într-o Alianţă a două partide care intenţionează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun şi să deblocăm situaţia”, a afirmat el.

A doua etapă absolut necesară este începerea negocierilor cu PNL, după ce Nicușor Dan a refuzat duminică seara semnarea protocolului politic cu Plus.

„Apoi, după ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, să invităm şi PNL pentru a scăpa Bucureştiul de PSD la Primăria Generală şi la sectoare. Lucrurile importante se construiesc în echipă”, a conchis el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *