Ludovic Orban ar putea avea un nou partid. Una dintre variantele de nume pentru noul partid gândit de liberal este Forța Liberală, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

”Sunt mai multe variante posibile, nu există încă o decizie”, a spus un apropiat al fostului președinte al PNL.

Domeniul de internet fortaliberala.ro a fost cumpărat în urmă cu trei zile de o persoană fizică, potrivit registrului online.

Ludovic Orban a lăsat de mai multe ori de înțeles că își va lansa un partid nou după ce a pierdut șefia PNL în fața lui Florin Cîțu. Orban a clamat imixtiunea președintelui Klaus Iohannis în competiția din PNL.

Orban ar urma să își lanseze partidul alături de câteva zeci de parlamentari dacă PNL va refuza alianța cu USR și UDMR și va alege, în schimb, o înțelegere cu PSD, potrivit surselor G4Media.ro

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. El a spus că nu mai poate exercita această funcție atâta timp cât nu mai este președinte PNL și în timp ce „gruparea demolatoare cu sprijinul lui Iohannis este pregătită să calce în picioare democrația în România”.

„În urmă cu 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților și Secretariatul General al Camerei Deputaților.Demisionez pentru mai multe motive. Consider că pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi decât dacă beneficiezi de legitimitate oferită prin votul cetățenilor”, a spus Ludovic Orban.

„Nu mai sunt președinte PNL și nu mai pot beneficia de această funcție. Nu mai pot să fiu părtaș cu o decizie luată de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizie care nu mai are nicio legătură cu campania PNL la parlamentare”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *