Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a sunat la 112 în timp ce se afla la tribuna Senatului, pentru a reclama că senatoarea Diana Șoșoacă refuză să poarte masca de protecție la ședința de plen.

Pauliuc, șefa Comisiei de Apărare din Senat și senatoare PNL, i-a cerut Alinei Gorghiu să pună în practică regulamentul și să ceară senatorilor să poate corect masca de protecție.

Gorghiu (PNL) a făcut acest lucru și a spus că cei care nu poartă mască nu va lua cuvântul de la tribună, „știind că încalcă legea”.

Reacția senatoarei Diana Șoșoacă

În acel moment, doar Șoșoacă era fără mască la ședința de plen și a refuzat să o poarte. „Sunteți voi personaje de Caragiale”, a replicat senastoarea Diana Șoșoacă.

Totodată, Diana Șoșoacă a adăugat că va face plângere penală pentru „încălcarea dreptului la sănătate”.

„Înțeleg că sunt colegi deasupra legii, pentru simplul fapt că prezintă, în urma votului pe care l-au dat românii, o legitimație cu fotografie. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii se încercuiesc pentru a găsi motive? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale și alte libertăți. Stimată colegă, dacă nu vă conformați și nu respectați legea pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru dvs nu faceți decât că instigați la nerespectarea legii”, a spus Pauliuc, senatoare PNL.

Senatoarea PNL a sunat apoi la 112 chiar de la tribuna Senatului, cerând intervenția poliției. Un polițist a ajuns la Senat, în urma apelului.

Până la urmă, Diana Șoșoacă a fost nevoită să își acopere nasul și gura și a folosit o vizieră.

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru declarațiile ei anti-vaccin și anti-mască. De altfel, senatoarea este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare din Iași.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *