Patriarhul Daniel a purtat mască și a apărut așa pentru prima dată
Patriarhul Daniel a purtat mască și a apărut așa pentru prima dată

Patriarhul Daniel a purtat mască și a apărut pentru prima dată în această ipostază la o reuniune publică. Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a oferit astfel un exemplu atât preoților cât și credincioșilor, după ce au fost mai multe situații de slujbe religioase unde nu s-au respectat normele elementare de protecție împotriva coronavirusului.

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a apărut cu mască la un eveniment public organizat la Patriarhie, potrivit PsNews.

Patriarhul Daniel a purtat mască. Patriarhul Daniel a luat parte la o întâlnire cu reprezentanții Asociației Studenților Creștini-Ortodocși, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare. După cum se observă din imaginile publicate de basilica.ro, Patriarhul a renunțat la mască doar pentru a susține un discurs. În acel moment a respectat însă regula distanțării sociale, aflându-se departe de celelalte persoane.

Patriarhul a salutat prezența organizației studenților în viața Bisericii și „mărturia pe care o aduce în mijlocul studenților, în diferite centre universitare”.

„Este foarte importantă această mărturisire a credinței în spațiul public prin cuvânt și faptă, prin rugăciune și acțiune”.

„ASCOR-ul unește tineri care doresc să se roage împreună, să cânte împreună, să asculte împreună conferințe duhovnicești, să participe la activități spirituale și umanitare, filantropice, care arată iubirea lui Hristos smerită și milostivă față de oameni”, a spus Patriarhul Daniel.

Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *