Românii petrec 12 ore pe zi pentru muncă, în timp ce în Occident perioada de muncă este mai mică cu 37 de minute.
Un studiu recent a arătat că, în timp ce durata medie a zilei de lucru în Occident a scăzut cu 37 de minute în ultimul an, românii petrec în medie cel puțin 12 ore pe zi pentru muncă.
Românii lucrează în medie cel puţin 12 ore, dacă nu chiar mai mult în fiecare zi şi nu neapărat din cauza orelor suplimentare se adună un număr atât de mare, ci şi a timpului pe care îl pierdem pe drum până la serviciu, transmite Observator News.
Unii stau în trafic chiar şi o oră şi jumătate doar dus, apoi şi la întoarcere spre casă. Dacă luăm în calcul şi pauza de masă de o oră, dacă există, dar şi timpul pe care îl petrecem pentru munca de acasă, verificatul emailului şi vorbitul la telefon, atunci sigur adunăm aceste ore pentru locul de muncă.
În Occident, managerii sunt foarte atenți la echilibrul dintre viața de familie și carieră pentru angajații lor, deoarece știu că angajații sunt mai productivi atunci când sunt fericiți și echilibrați. În România, însă, acest lucru nu este atât de comun. Mulți angajați se simt presați să lucreze ore suplimentare, chiar dacă nu vor sau nu au nevoie de ele.
Acest lucru poate avea un impact negativ asupra sănătății și a stării de bine a angajaților. Munca în exces poate duce la stres, oboseală, anxietate și depresie. De asemenea, poate duce la probleme de relații, probleme de sănătate fizică și chiar la accidente.
Este important ca angajatorii să fie conștienți de aceste riscuri și să ia măsuri pentru a le reduce. Ei ar trebui să încurajeze angajații să își ia pauze regulate, să facă mișcare și să aibă o viață socială echilibrată. De asemenea, ar trebui să fie mai flexibili cu privire la orele de lucru și să permită angajaților să lucreze de acasă atunci când este posibil.
Angajații, la rândul lor, ar trebui să fie conștienți de riscurile muncii în exces și să ia măsuri pentru a se proteja. Ei ar trebui să-și spună nu la orele suplimentare atunci când nu le sunt necesare, să-și ia pauze regulate și să aibă o viață socială echilibrată, arată sursa citată.