Petre Daea consideră că importatorii au găsit metode ingenioase să introducă în țară produse agroalimentare cu probleme, care pun în pericol consumatorul. Ministrul Agriculturii crede însă că românii au noroc cu președintele ANPC, „un om ca lumea”.

ANPC a găsit nereguli grave în două depozite de carne și fructe de mare, care aprovizionau mai multe restaurante de lux din Capitală. Inspectorii au descoperit produse refrigerate cu termen de valabilitate expirat, dar cărora, printr-o nouă etichetare, li se prelungea durata de consum. Circa 2,8 tone de carne au fost oprite de la comercializare.

Nu putea sa ne păcălească, pentru ca avem președintele ANPC, un om ca lumea (…) Deci putem sa mergem sa mâncam, ca are cine sa ne protejeze”, a susținut Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, într-o emisiunea televizată, potrivit B1TV.

Se folosesc o serie întreagă de metode, care de care mai perfide. Din discuția cu domnul Constantinescu am tras concluzia că s-a putut depista pentru că s-a mers pe trasabilitatea produsului. Mi-a spus că o parte din carne a intrat în România printr-o metoda ingenioasă, congelând-o înainte să expire.

Ați văzut că eu am spus constant că nu suntem lipsiți de posibilități sau produse. S-a interpretat că nu vom avea carne de Crăciun sau că prețul vă fi așa mare încât romanii nu-și vor permite. Avem și cantitatea de carne necesara produsa în Romania. E adevărat că la porc suntem puțin deficitari, dar la vita și exportam. Și la avicultura stam bine și exportam chiar și carne proaspătă”, a mai declarat Petre Daea.

România a primit carne expirată din Olanda. ANPC vă sesiza Comisia Europeană

Recent, ANPC a anunțat că vă sesiza Comisia Europeană, după ce România a primit cantități importante de carne expirată din Olanda.

Horia Constantinescu, directorul ANPC, a explicat că e vorba despre aproape trei tone de carne congelate aproape de data expirării în Africa de Sud, reambalate în Olanda și exportate în România.

Carnea a fost oprită de la vânzare înainte de a ajunge în magazine şi restaurante.

Încercăm să înțelegem și sperăm să vedem, în cel mai scurt timp, care este punctul de vedere al Comisiei Europene, pe care o vom notifica la nivelul săptămânii viitoare. Pare că pentru unii e mumă, pentru alții ciumă, în condițiile în care niciun producător român nu-și permite să facă acest lucru”, a mai declarat Constantinescu, acuzând apoi Olanda că are o „atitudine discriminatorie”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *