Planul de investiţii şi relansare economică demarează spune Ludovic Orban
Planul de investiţii şi relansare economică demarează spune Ludovic Orban

Planul de investiţii şi relansare economică demarează cu un termen de 30 de zile în care vor fi adoptate actele normative necesare implementării măsurilor, a declarat premierul Ludovic Orban. Prim ministrul a avansat termenul de o lună joi, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

„Este vorba de ordonanţa de urgenţă care permite un cadru legislativ pentru a putea introduce programul flexibil de muncă, astfel încât să putem accesa resursele financiare care ne sunt puse la dispoziţie la nivel european prin intermediul programului SURE. De asemenea, este un proiect de act normativ privind introducerea unor măsuri active pentru susţinerea angajării zilierilor şi sezonierilor, ca să spunem generic, adică cei care lucrează cu contract de muncă pe perioadă determinată”, a spus Orban, potrivit publicației Știri pe Surse.

Planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România” a fost prezentat de Executivul României pe 1 iulie.

Planul de investiţii şi relansare economică demarează. Ludovic Orban a explicat că Guvernul va urma un model economic bazat pe investiții, digitalizare, inovare, competitivitate, export și transfer tehnologic.

„Un program de investiții și de susținere a dezvoltării economice a României. (…) Vom urma un model care este bazat pe investiții, digitalizare, inovare, transfer tehnologic, creșterea competitivității, creșterea productivității, creșterea capacității companiilor din România de a face față competiției la nivel global, bazat pe creșterea semnificativă a exporturilor. În programul pe care l-am elaborat, împreună cu Președintele României, echipa președintelui, echipa guvernamentală, toți partenerii noștri din mediul de afaceri, din organizațiile profesionale, am încercat să ținem cont de problemele cu care se confruntă România, probleme care, în mare parte, au fost accentuate de criza economică declanșată de epidemia de COVID-19”, spunea Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *