Ministerul Afacerilor de Interne

Ministerul Afacerilor de Interne prin Direcția Generală de Protecție Internă își achiziționează un poligon cibernetic în cadrul proiectului privind „Extinderea capabilităților investigative ale sistemului de apărare cibernetică de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne CYBINT”. Valoarea proiectului finanțat din Fonduri Europene se ridică la peste 3,7 milioane de euro.

Prin proiectul CYBINT se are în vedere dezvoltarea capacităților de management, al riscului în domeniul securității cibernetice la nivelul ministerului precum și cele de reacție la incidente cibernetice în baza unui program național, ce vizează consolidarea, la nivelul autorităților competente potrivit legii, a potențialului de cunoaștere, prevenire și contracarare a amenințărilor și minimizarea riscurilor asociate utilizării spațiului cibernetic.

Prin implementarea proiectului se urmărește standardizarea modului de investigare, analizare și răspuns față de incidentele de securitate IT, fapt ce asigură coerența întregului proces decizional prin abordarea globală a securității cibernetice. Subsistemul avansat de detectare și contracarare a amenințărilor cibernetice trebuie să permită execuția a 200 de mașini virtuale concurente și să asigure derularea exercițiilor cibernetice și a laboratoarelor de formare, inclusiv o librărire cu conținut de învățare care să fie accesibilă fiecărui utilizator. De asemenea, subsistemul trebuie să accepte configurarea scenariilor în regim single player, multiplayer sau echipă versus echipă și să permită executarea simultană și independentă a mai multor scenarii multiplayer sau cu un singur jucător. În plus, acesta trebuie să includă o librărie de minimum 30 de scenarii, cu diferite grade de complexitate, pentru cel puțin următoarele domenii, respectiv network security, forensics, malware analysis, log analysis&Security monitoring, web security, mobile security, pentesting, threat intelligence.

Valoarea totală a investtiției este de 21,7 milioane de lei, cu TVA, adică 4,4 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Durata contractului este de 10 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *