Polițiștii protestează în stradă, vineri, la București, nemulțumiți de salarii și deficitul de personal. Sindicaliștii din Poliție susțin, de asemenea că nu beneficiază de pensii speciale, ci de pensii militare, care sunt intangibile „de pe vremea lui Cuza”.

Polițiștii s-au strâns în fața Guvernului și trec în marș pe la Ministerul Muncii, Ministerul de Interne și cel al Justiției. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii și de deficitul de personal.

Nicolae Cîrlan, secretarul general al SNPPC, a declarat că mulți din sistem au decis să iasă la pensie din cauza discuțiilor din spațiul public pe acest subiect. Cîrlan a ținut să precizeze că polițiștii nu au pensii speciale, ci militare, așa cum se întâmplă peste tot în NATO și că nimeni de la Cuza încoace nu s-a mai atins de aceste pensii.

Avem două probleme destul de importante. Una e Legea salarizării, o lege din 2017 care, din păcate pentru noi, nu a fost aplicată în realitate, ceea ce aduce deficiențe mari în ce privește venitul polițiștilor.

Cea mai mare problemă a polițiștilor rămâne deficitul de personal. Deficitul de personal a ajuns în zona operativă undeva la 50%, ceea ce e foarte grav! Adică un polițiști muncește pentru doi. Iar nemulțumirile cetățenilor nu vin pentru că polițiștii nu sunt pregătiți, ci pentru că nu mai fac față sarcinilor zilnice”, a declarat liderul de sindicat Nicolae Cîrlan, pentru B1 TV.

Polițiștii protestează și din pricina salariilor. Sindicalistul a mai spus că salariile nu motivează tinerii să se angajeze în Poliție: un agent debutant care vine în București, de exemplu, ia salariu 2.400 de lei, iar compensația pentru chirie e blocată la nivelul lui decembrie 2009, adică de până în 400 de lei.

Polițiștii nu au pensii speciale – cel puțin așa spun sindicatele

De la zi la zi mai mulți polițiști au ales să plece la pensie pentru că Ministerul și cei care decid, Puterea actuală, au ales să arunce în public o nouă Lege a pensiilor, ceea ce înseamnă că… Oamenii trebuie să înțeleagă următorul lucru: polițiștii nu au pensii speciale, au pensii militare, pensii de serviciu, pentru că întreaga lor carieră sunt grevați de anumite incompatibilități, de anumite interdicții și asta trebuie să vină în compensare.

Suntem o țară NATO, avem legi și pensii militare pentru că suntem o țară NATO și de la Alexandru Ioan Cuza nimeni nu s-a atins de aceste legi. Deci nu vrem ceva în plus, asta trebuie să înțeleagă oamenii, vrem doar să se respecte legea, o lege pe care ei au trecut-o în Parlament și au promulgat-o și în prezent nu se aplică”, a mai declarat Nicolae Cîrlan

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *