Un porc a fost salvat de la tăiere de jandarmeria franceză, cel mai probabil de la câțiva români, pentru că scenele au fost filmate de un conațional și puse pe rețelele de socializare. Porcul scăpat de cuțit a fost condus la secția de poliție.
Imaginile cu porcul eliberat și condus apoi la secţie au fost postate de un român pe TikTok, transmite B1TV.
Intervenţia jandarmilor a venit chiar înainte ca porcul să fie sacrificat, conform obiceiurilor din România, obiceiuri ce nu sunt acceptate şi în alte ţări.
Clipul a devenit în scurt timp viral, iar reacția oamenilor nu a întârziat să apară.
„Sigur l-au luat de la români”, „A fugit din supermarket. Îl duc înapoi” sau „L-au prins beat la volan”, sunt doar câteva dintre sutele de comentarii lăsate de români la postare.
Ce reguli trebuie să respecte românii pentru tăierea porcului în 2022
În România, legile s-au schimbat. În Europa, nici vorbă de sacrificare în gospodării
Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), cei care vor să sacrifice porcul trebuie să o facă respectând aceleași condiții de salubritate ca în anii trecuți.
Sacrificarea porcului în gospodărie se face de către medicul veterinar.
Înainte de sacrificare este obligatorie contenția animalului, prin folosirea unor metode mecanice care să nu provoace durere, suferințe, contuzie sau rănire, potrivit normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii din 11.08.2006.
Picioarele animalului nu trebuie legate și se interzice suspendarea acestuia înainte de sacrificare. De asemenea, după asomarea porcului sau a altor animale, deținătorii trebuie să le provoace sângerarea prin incizarea cel puţin a unei artere carotide sau a vaselor din care aceasta porneşte.
După tăierea porcului, deținătorii trebuie să ia o bucată de carne și să o ducă la medicul veterinar pentru testul de Trichinella. Prețul examenului trichineloscopic variază între 22 de lei +TVA și 81 de lei + TVA.
@uraganusarma♬ original sound – Florin Chinta