Posturile de propaganda rusească au fost interzise în România
Posturile de propaganda rusească au fost interzise în România

Posturile de propaganda rusească au fost interzise în România, la câtva ore după anunțul Uniunii Europene de blocare a site-urilor Russia Today și Sputnik pe teritoriul european.

Măsurile Guvernului României vizează atât TV-ul, cât și site-urile proruse cu activitate în țara noastră.

Toți furnizorii de servicii TV din România vor opri transmiterea postului Russia Today începând de luni seara, a anunțat purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru.

Reprezentantul executivului a vorbit, de asemenea, despre site-urile considerate drept surse de fake news și propaganda rusească.

Sunt o serie de măsuri pe care autoritățile române le-au luat în această perioadă pentru a bloca anumite surse identificate ce propagă știri false în contextul crizei din Ucraina. Vom prezenta o listă a acestor site-uri. Unele dintre ele au fost deja închise, altele urmează, procedurile sunt începute”, a declarat Cărbunaru.

Printre site-urile restricționate de Guvernul României se numără:

profitsmall.com;

ro.md.sputniknews.com;

md.sputniknews.com;

citestesitu.com;

rtnews.ro;

cloudx.ro.

Inclusiv Republica Moldova a interzis site-ul Sputnik.md.

Se aprobă lista surselor cu conținut online care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului: Sputnik.md, Gagauznews.md”, se arată în documentul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *