pret motorina coborare sub 8 lei prima data ultimele sase luni 791063

Prețul la carburanţi s-a majorat de cinci ori într-o săptămână, litrul de motorină a sărit deja pragul de 9 lei, iar litrul de benzină s-a scumpit cu 20 de bani.

În momentul de față, cel mai ridicat preț pentru un litru de motorină este în Timișoara, de 9,04 lei. În ceea ce privește situația pe București, aici cel mai ridicat preț este de 9,01 lei, preț care a crescut de la 1 octombrie cu aproape 60 de bani.

La 1 octombrie, pentru un litru de motorină plăteam 7,95 lei. În ceea ce privește un litru de benzină, aici creșterea este de aproape 50 de bani în doar 23 de zile, iar asta pentru că la 1 octombrie era 6,60 lei, iar acum este 7,05 lei.

Dacă ar fi să ne uităm la evoluția unui plin în comparație cu 1 octombrie, în prezent pentru un plin compus din 50 de litri de motorină plătim cu 28 de lei mai mult decât la începutul lunii și pentru un plin de 50 de litri de benzină plătim cu 22 de lei mai mult, în doar 23 de zile.

Totul pentru că la 1 octombrie un plin compus din 50 de litri de benzină era 330 de lei, iar acum este 352 de lei.

Analiștii susțin că diferența este atât de mare între un litru de benzină și unul de motorină, iar asta pentru că România nu produce suficientă motorină, astfel încât să acopere totalul necesar, pe când la benzină este complet opusul.

La sfârșitul lunii trecute Guvernul a decis să continue cu aplicare a reducerii de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant, jumătate acoperită de către stațiile PECO și jumătate acoperită de Guvern până la sfârșitul anului, mai exact până pe 31 decembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *