Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la scurt timp după accidentul de elicopter de miercuri dimineață, în care ministrul de interne, alți doi oficiali și mai mulți civili au murit, relatează The Guardian.

Într-un mesaj publicat pe Telegram, liderul de la Kiev vorbește despre „o dimineață neagră” și spune că cei trei oficiali care și-au pierdut viața „sunt adevărați patrioți ai Ucrainei”. Un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, cu nouă oameni la bord, s-a prăbușit miercuri dimineață în orașul Brovarî din apropierea capitalei ucrainene, lângă o grădiniță și o clădire rezidențială. Ministrul de interne Denis Monastirski, adjunctul său Ievhen Ienin și secretarul de stat Iuri Lubkovici și-au pierdut viața în accident.

Zelenski anunță în mesajul său un bilanț de 15 morți și 25 de răniți. Printre aceștia se numără 3 copii care și-au pierdut viața și alți 10 care au fost răniți. Un bilanț anterior transmis de guvernatorul regiunii Kiev indica 18 morți și 29 de răniți.

„Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de stabilire. (…) Durerea este de nedescris. Elicopterul a căzut pe teritoriul unei grădinițe. Am instruit Serviciul de Securitate al Ucrainei, în cooperare cu Poliția Națională a Ucrainei și alte organisme autorizate, să afle toate circumstanțele în care s-a întâmplat”, a precizat Zelenski. „Condoleanțele mele tuturor familiilor și prietenilor victimelor. Denis, Ievhen, Iuri, echipa Ministerului de Interne… adevărați patrioți ai Ucrainei. Fie ca ei să se odihnească în pace. Fie ca toți cei ale căror vieți au fost luate în această dimineață neagră să se odihnească în pace”, a mai transmis președintele Ucrainei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *