Rareș Bogdan vrea să-l vadă pe Tudorel Toader cu „cenușă în cap”
Rareș Bogdan vrea să-l vadă pe Tudorel Toader cu „cenușă în cap”

Rareș Bogdan vrea ca Tudorel Toader „să-și pună cenușă în cap” după ce Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO. Fostul ministru al justiției în guvernarea PSD este considerat principalul artizan al eliminării fostului procuror general al DNA, a cărei demitere din funcție a fost nevoit să o semneze președintele Klaus Iohannis după o decizie a Curții Constituționale. Tudorel Toader trebuie acum să se „ievalueze” a atras atenția, ironic, Rareș Bogdan.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că așteaptă din partea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader „o reacție publică prin care să își pună cenușă în cap și să se „ievalueze”, potrivit PsNews.

„Aș vrea să-i văd fața lui Tudorel Toader. Sper ca măcar acum să lase Universitatea în pace pentru că s-a desconsiderat total, și din punct de vedere academic, moral, dar și din punct de vedere uman. Sunt foarte curios să văd fața domnului Tudorel Toader. Aștept din partea lui o reacție publică prin care să își pună cenușă în cap și să se „ievalueze”, a spus Rareș Bogdan.

Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA. Kovesi a depus în decembrie 2018 o plângere la CEDO, în care a aratat că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror şef al DNA. Decizia CEDO a devenit publică marți.

Kovesi a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *