Primarul sectorului 2 pune accent pe reabilitarea blocurilor și curățenie. Zilele trecute, Radu Mihaiu a anunțat că „programul de reabilitări continuă. Și accelerează.”
Totodată, Mihaiu a enumerat măsurile pe care le-a luat în acest scop. „Am remodelat procedurile de lucru. Am urgentat deblocarea proiectelor care trenează de ani de zile. Am organizat echipe care să verifice foarte atent șantierele. Etapele de desfășurare ale proiectelor vor fi respectate cu strictețe, iar întârzierile nejustificate taxate. Comunicarea cu locatarii va fi o prioritate astfel încât să nu mai existe surprize neplăcute pe perioada desfășurării lucrărilor.
În reabilitarea blocurilor intră foarte mulți bani din taxele și impozitele cetățenilor. Rolul administrației e să se asigure că fiecare leu e cheltuit responsabil”, a explicat primarul sectorlui 2.
Primarul sectorului 2 a mers pe traseul mașinilor de gunoi și a verificat operatorul de salubrizare
Radu Mihaiu a mers pe unul dintre traseele mașinilor de gunoi din sectorul 2.
„Am verificat unul din traseele mașinilor care ridică fracția uscată. Am constatat diverse probleme. De exemplu, uneori rămâne gunoi după ce sunt ridicați sacii. Cel puțin atâta timp cât nu vede primarul. După ce s-au lămurit cine eram și ce voiam de la ei, au început să strângă fiecare fir de gunoi. Normal ar fi să rămână curat mereu, indiferent cine vede și cine nu”, a punctat Mihaiu.
Cu această ocazie, primarul sectorului 2 a constatat și alte probleme.
„Mașina de gunoi își face cu greu loc pe traseul stabilit și uneori nu poate avansa din cauza autovehiculelor parcate la limita ridicolului. Sacii galbeni se rup destul de ușor și se împrăștie gunoi pe jos. În plus, unii administratori întâlniți azi pe drum mi-au mărturisit că de ceva timp operatorul de salubrizare nu le-a mai lăsat saci”, spune Radu Mihaiu.
Acesta a văzut cu ochii săi și modul în care sunt pregătite materialele reciclabile.
„Gunoiul nu e suficient de compactat, sunt cutii întregi goale, pet-uri nepresate. Și astfel sacii sunt umpluți în mare parte cu aer. Printre hârtie, plastic, sticlă și metal (materialele reciclabile) mai apar din când în când haine vechi, gunoi menajer sau moloz.
E clar nevoie de o comunicare mai bună pe această temă din partea operatorului de salubrizare. Aceste reguli de presortare și programul de ridicare a gunoiului ar trebui să fie transmise tuturor cetățenilor pe toate canalele posibile (internet, pliante informative, afișe, etc). Trebuie să ne asigurăm că după mașina de gunoi nu mai rămâne mizerie, că spațiile dintre blocuri sunt și ele curățate. Și poate, în timp, mai scăpăm și de mașinile parcate peste tot, dar asta e o discuție pentru altă dată.
Sunt multe de făcut pentru a avea un sector curat. Suntem departe de ce ne dorim toți, dar sunt încrezător că prin o bună organizare și cu un pic de efort din partea tuturor putem să facem ordine și în 2”, a precizat Mihaiu.