Revenirea la starea de urgență cum ar putea Guvernul să ceară a explicat Violeta Alexandru
Actualitate

Cum ar putea Guvernul să ceară revenirea la starea de urgență. Explicațiile ministrului muncii, Violeta Alexandru

Revenirea la starea de urgență. Ministrul Muncii a explicat că Guvernul ar putea lua în calcul revenirea la starea de urgență dacă oamenii nu respectă regulile de igienă iar numărul infectărilor crește simțitor.

Populaţia trebuie să ia în serios semnalele autorităţilor şi să respecte regulile impuse pentru prevenirea extinderii pandemiei de COVID-19, a spus Violeta Alexandru într-o conferință de presă susținută vineri la Botoșani.

„Trebuie să purtăm măşti, trebuie să ne spălăm pe mâini, trebuie să luăm în serios semnalele autorităţilor. Unii dintre noi nu o fac. Marea majoritate o fac, dar dacă nu o facem toţi şi dacă considerăm şi ascultăm tot fake news-ul PSD care ne spune că nu există niciun pericol, nu există nicio problemă că Guvernul exagerează şi cu toate acestea avem oameni bolnavi în spitale, o să ajungem într-adevăr în situaţia de a evalua posibilitatea reintrării în starea de urgenţă”, a afirmat ministrul Muncii, la finalul unei întrevederi cu oamenii de afaceri din Botoşani, potrivit PsNews.

Starea de urgență ar putea fi din nou instituită în România dacă se va ajunge la o cifră de 10.000 de cazuri de noi infectări cu noul coronavirus într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii țări, a atras atenția, joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul a afirmat, într-un interviu acordat Agerpres, că România nu a depășit încă primul val al pandemiei de coronavirus și că, în prezent, „asistăm la a doua cocoașă a primului val”, după ce pe teritoriul țării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri.

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. Altceva e să apară 10.000 de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a explicat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Related posts

Starea de alertă și diferențele față de starea de urgență, explicată de Augustin Zegrean

Constantinescu Gabriel

Românii care nu-și plătesc facturile nu trebuie deconectați de la serviciile de comunicații, solicită ANCOM

Constantinescu Gabriel

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile după căderea Guvernului

Constantinescu Gabriel

Școlile au fost închise în perioada 11-22 martie. Recomandările ministrului Muncii pentru angajatorii părinților cu copii minori acasă

Starea de urgență. Ce conține decretul emis de președintele Klaus Iohannis

Starea de urgență nu se mai prelungește, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Din 15 mai intrăm în stare de alertă

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment