Alexandru Rafila e convins că nu va exista o grevă generală în Sănătate

Vești proaste pentru românii care merg într-un spital de stat. Ministrul Sănătății a anunțat că aceștia ar urma să plătească o taxă suplimentară, dacă doresc să-și aleagă doctorul care să-i trateze.

Alexandru Rafila a precizat că vor exista modificări în sistemul de sănătate din România. Pacienții care doresc să-și aleagă medicul care să-i trateze atât în ambulatoriu, cât și în spital vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară.

Inițiativa ar schimba complet sistemul medical românesc, însă aceste măsuri vor fi aplicate treptat până în anul 2030.

”Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat ministrul Sănătății, notează Newsweek.

”Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”, a mai spus Alexandru Rafila.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *