O criză a cumpărăturilor este puțin probabil să se producă

Sistemul de returnare şi reciclare începe de astăzi. Concret, începând de astăzi vom fi taxaţi cu 50 de bani pentru fiecare sticlă pe care o cumpărăm.

Banii îi vom primi înapoi când returnăm recipientul.

Românii vor plăti 0,50 RON garanție atunci când cumpără băuturi îmbuteliate, precum apă, băuturi alcoolice sau băuturi răcoritoare, scrie Antena 3 CNN.

Acest sistem se aplică ambalajelor confecționate, de exemplu, din plastic ori din metal ori sticlă.

După golirea ambalajului, clienții pot returna ambalajul respectiv la unul dintre punctele de returnare organizate de către comercianți în magazine, practic, în toate magazinele din România

Cei 0,50 RON sunt astfel returnați către client, acea garanție plătită de către el, fără a fi necesar prezentarea unui bon fiscal și fără a fi necesar ca respectivul produs să se regăsească pe rafturile magazinelor sau să fi fost cumpărat de acolo.

Acesta este sistemul de garanție-returnare care este lansat astăzi și este considerat a fi esențial pentru îndeplinirea țintelor pe care România și le-a asumat în fața Uniunii Europene.

Aproape 7 miliarde de PET-uri urmează a fi anual reciclate prin intermediul programului, ceea ce înseamnă că România va fi pe locul doi în Europa.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *