Schimbarea Avocatului Poporului Renate Weber, este respinsă de către PSD, a anunțat Marcel Ciolacu, spunând că se va opune procedurilor de revocare inițiate de liberali. Dacă partidele din coaliția de guvernare vor „forța” această revocare, PSD va sesiza Curtea Constituțională și se va adresa și socialiștilor europeni, amenință Ciolacu.

Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? E pe mandat! Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de B1TV.

Nu există motive pentru schimbarea Avocatului Poporului, dar asta ar putea avea vorbă cu poziția avută de Renate Webewr împotriva președintelui Iohannis, a sugerat președintele PSD.

Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că e pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a spus ”înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor””.

Ciolacu i-a acuzat apoi pe cei de la Putere că încă se mai cred în campanie și că „nu au nicio treabă cu guvernarea”.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, marți, Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că a fost demarată procedura de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

La baza sesizării se află atât vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, cât și o sesizare depusă de colegul meu, deputatul Florin Roman, care a fost însușită și susținută și de grupurile parlamentare din Cameră și Senat ale USR-PLUS și ale Partidului Național Liberal. Urmează ca în termen de cel mult două săptămâni, Comisiile juridice să analizeze această solicitare, se părecinte un raport care să fie transmis plenului”, a declarat Orban.

Anterior, el invocase printre motivele revocării: „Toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada în care a fost numită în funcții, faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la CCR care au fost respinse, atitudinea din timpul pandemiei care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și, în general, conduita partizată în legătură cu procesul de legiferare”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *