Școlile se închid ultimele, este principiul după care insistă să meargă ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, explicând că multe activități care ar duce la un pericol de infectare cu SARS-COV-2 sunt permise.

Atâta vreme cât sunt permise multe, foarte multe alte activități, nu cred că este bine să începem cu închiderea școlilor” a punctat Sorin Cîmpeanu miercuri seară, într-o emisiune B1TV.

Principiul conform căruia școlile se închid ultimele și se deschid primele a fost agreat de toată lumea. Atâta vreme cât sunt permise multe, foarte multe alte activități, nu cred că este bine să începem cu închiderea școlilor. (…) Ordinul de ministru – ministrul Sănătății pentru asigurarea dreptului la sănătate, ministrul Educației pentru asigurarea dreptului la educație – este foarte clar, are două reguli generale aplicabile pentru toată lumea. Apare un caz de infectare într-o clasă, se suspendă prezența fizică în acea clasă. Apare un număr de peste 50% din numărul claselor cu suspendarea activității fizice, se suspendă activitatea în toată școala. Acestea sunt regulile generale, general aplicabile. Pe de altă parte, există două articole celebre deja (…) pe baza cărora se poate suspenda activitatea cu prezență fizică, se poate trece în online, și fără îndeplinirea acestor condiții, dar acest lucru este creat tocmai pentru a face diferența în funcție de situația reală din fiecare școală”, a spus ministrul educației

El a vorbit și despre situația din Ilfov, unde Direcția de Sănătate Publică a început să trimită notificări școlilor pentru a trece la sistemul de predare online.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov, într-un mod cu totul și cu totul surprinzător, și-a depășit în mod clar atribuțiile legale. A reușit să încalce și Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5538 Educație-Sănătate, a reușit să se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din județ. Mai mult decât atât, am impresia că a dorit să se substituie și Departamentului pentru Situații de Urgență, acesta fiind îndreptățit cu emiterea ordinelor de carantinare”, a adăugat ministrul Educației.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *