Școlile se redeschid în tot Bucureștiul, dar este posibil ca anumite unități de învățământ sî treacă din nou în format online dacă sunt depistate cazuri de coronavirus. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat care este procedura de urmat la nivelul fiecărei unități de învățământ.

„Consiliul de administrație al școlii ia decizia de a trece în online clasa respectivă, cu avizul DSP și al ISMB, și transmite către CNSU solicitarea de a trece în online clasa respectivă. Dacă sunt mai multe situații, sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administrație al școlii poate lua decizia ca toată școala să treacă în regim online, cerându-ne acest lucru cu viza DSP și INSP”, a explicat Alin Stoica, citat de B1TV.

Întrebat la ce număr de cazuri confirmate o școală trece în online, el a adăugat: „În principiu, trebuie să fie cazuri din mai multe clase pentru ca toată școala să treacă în regim online sau, după cum am explicat, profesori care predau la mai multe clase. Dacă sunt cazuri din aceeași clasă, atunci doar acea clasă poate să treacă în online, nu este obligată toată școala să treacă în online” a precizat Alin Stoica

Școlile se redeschid, dar profesorii care nu doresc să înceapă școala în format fizic NU pot alege predarea în sistem online, potrivit prefectului Capitalei. „Decizia nu este aici din această perspectivă. Școlile pot să organizeze școala fizic pentru toată lumea. Dacă au situații speciale, atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la Inspectorat, nu la Prefectură”.

Întrebat dacă se menține obligativitatea purtării măștii pe o rază de 50 de metri în jurul școlii, Alin Stoica a precizat: „Da, bineînțeles, acea decizie este în continuare în vigoare, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare, toată lumea care staționează este obligată să poarte mască, deci nu trecătorii, ci cei care staționează pe acea rază”.

Nu în ultimul rând, prefectul Capitalei a reiterat că rămân în vigoare aceleași reguli de protecție sanitară.

Sunt regulile care se aplică și astăzi, pentru că, știm, jumătate dintre copii erau deja în regim fizic. Distanțarea între copii, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor, toate lucrurile acestea, aerisirea claselor, care este și ea foarte importantă, toate lucrurile care sunt prevăzute deja în ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății sunt în continuare în aplicare”, a mai spus Alin Stoica.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *