Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camarei Deputaților și a atacat dur conducerea PNL. „Motivul real este că nu mai pot fi părtaș la decizii luate de o conducere instalată cu forța. Nu pot fi părtaș la trădarea românilor. Nici la decizii care trebuiau să mă forțeze să încalc democrația și Constituția pentru interese meschine” a declarat Ludovic Orban.

El a spus că în jurul lui Klaus Iohannis și Florin Cîțu s-a format o grupare care este gata să calce în picioare democrația din România. „Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început” a spus Ludovic Orban. „Cine e om rămâne om și cu funcție și fără funcție” a conchis Orban.

Proiectul meu este despre România

Deciziile nu depind doar de mine pentru ce se petrece în viitor. „Dacă se insistă în această ambiție nebunească de a impune un premier precum Florin Cîțu care nu mai are încredere decât de 10%, eu nu pot să fiu parte la acest proiect care încarcă interesele României. Nu poți să fi prim ministru și să conduci un guvern când 70% din populație este împotriva ta.” A declarat fostul președinte al PNL după ce și-a depus demisia.

El a spus că în ultimele trei luni s-au petrecut evenimente parcă făcute pentru a nu se mai poată face o coaliție de centru dreapta în România. Ludovic Orban a spus că desemnarea lui Dacian Cioloș este un fel de cacialma a lui Klaus Iohannis. Orban a declarat că după demisia sa Camera Deputaților rămâne o săptămână fără președinte.

„Pe linia pe care au pornit, în 2024, din Partidul Național Liberal nu mai rămâne nimic. A luat foc. Incendiul se stinge cu lingurița de apă”

Ludovic Orban

„Este limpede că pentru investirea unui guvern ai nevoie de 234 de voturi. Nu contează cum voi vota eu și cum votează colegii care votează alături de mine. Proiectul meu este despre România. Despre o guvernare onestă care să fructifice toate oportunitățile pe care o să le aibă România în viitor. Proiectul meu e de continuare a tradițiilor Partidului Național Liberal. E adevărat că din păcate mulți dintre cei care au ajuns în capul trebii nu au legătură cu tradiția liberală.” A declarat Orban după ce și-a depus demisia. El a spus că deciziile pe care le va lua în viitor depind de procedurile de desemnare a guvernului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *