Constantin Florin Mitulețu-Buică, secretarul general al AEP, demisia
Constantin Florin Mitulețu-Buică, secretarul general al AEP, demisia

Constantin Florin Mitulețu-Buică, secretarul general al Autorității Electorale Permanente (AEP) din România, și-a dat demisia. AEP este instituția responsabilă cu supravegherea finanțelor partidelor politice și cu asigurarea corectitudinii alegerilor.

Mitulețu-Buică a demisionat și din funcția de președinte al AEP în februarie 2023, iar liderii Partidului Social Democrat (PSD) și Partidului Național Liberal (PNL) au fost informați despre plecarea sa în cadrul unei ședințe a coaliției.

Secretarul AEP este șeful instituției care verifică banii pentru partide de la buget dar și legalitatea și corectitudinea alegerilor.

El va rămâne în funcția sa actuală din AEP până la data de 1 noiembrie. Demisia sa a avut loc în urma unor investigații ale Agenției Naționale de Integritate (ANI) care l-au acuzat că a angajat ilegal un membru al familiei sale în calitate de consilier la cabinetul unui vicepreședinte AEP.

PNL, căreia îi revine această funcție, are intenția de a numi viitorul secretar general al AEP. Unul dintre favoriții pentru această poziție este Dan Vlaicu, dar decizia finală va fi luată în cadrul forurilor de conducere ale partidului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *