Peste 400 de garaje construite ilegal în sectorul 6 vor fi demolate. În locul lor, vor fi amenajate parcări, așa cum s-a întâmplat și la Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, care a publicat și o fotografie din Cluj-Napoca, pentru a arăta exact ce vrea să facă.
„Așa cum am promis, mergem mai departe cu eliberarea domeniului public de construcții ilegale și inoportune: eliminăm garajele apărute în București în anii ‘90. Ca regulă generală, acolo unde sunt garaje vom amenaja parcări. Din suprafața ocupată de două garaje, rezultă 3 locuri de parcare”, a punctat Ciucu.
Poliția Locală a Sectorului 6 a identificat până acum 439 de garaje și a demarat procedurile pentru dezafectarea acestora.  Dintre acestea, 163 de garaje au autoriatie emisa de Primaria Municipiului Bucuresti. Alte 90 de garaje au autorizatie de construire emisă de Primăria sectorului 6. Peste 170 de garaje nu au autorizație de construire.
Până în prezent, primarul sectorului 6 a emis înștiințări în vederea dezafectării pentru 175 de garaje construite ilegal. Pentru alte 44 de astfel de construcții au fost emise dispoziții de demolare.
În urma înștiințărilor transmise de Primăria sectorului 6, au fost dezafectate deja 20 de garaje.

Supraimpozitare pentru proprietarii care nu au grijă de imobilele pe care le dețin

„Instrumentele administrației publice locale nu sunt doar investițiile și interventiile directe. Am trecut în ultimele luni două hotărâri ale Consiliului Local al Sectorului 6, astfel: (1) supraimpozitarea fațadelor și a terenurilor aflate în stare de degradare și neîngrijite și (2) am crescut amenzile pentru neconformare.
Însoțite de o bună comunicare, semnalate în prealabil de avertismente și nu trecut direct la măsurile punitive, dau rezultate, astfel încât Sectorul 6 să arate mai omenește”, a anunțat Ciucu.
Poliția Locală inventariază toate aceste situații de pe aria Sectorului 6 și trimite avertismente. „Apoi vor veni amenzile și supraimpozitarea”, anunță Ciprian Ciucu.
Primarul sectorului 6 spune că „Serviciul de ridicare a mașinilor abandonate funcționează și cu rezultate indirecte. După notificarea (legală) de 6 luni puțini își iau mașinile de pe spațiul public.
După notificarea cu termenul de 10 zile (care urmează celei obligatorii de 6 luni) cca. 6 mașini din zece sunt luate de proprietari de pe spațiul public, fără a mai fi mutate două străzi mai încolo, pentru ca oricum această fentă nu mai ține și vor fi ridicate oricum, de acolo de unde sunt găsite.
Încet, încet, orașul nostru va fi eliberat și vă arata mai bine”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *