Agenția Națională pentru Protecția Mediului GPL Crevedia fără autorizație
Agenția Națională pentru Protecția Mediului GPL Crevedia fără autorizație

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a confirmat că stația GPL din Crevedia, care a provocat dezastrul de sâmbătă seara, din județul Dâmbovița, nu mai avea autorizație de mediu de aproape 3 ani. Punctul de lucru figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă.

Fosta stație GPL, care a provocat dezastrul de sâmbătă seara, din județul Dâmbovița, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14 octombrie 2020, după ce titularul a notificat APM Dâmbovița, prin adresa nr. 13425/14 octombrie 2020, cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din comuna Crevedia, sat Crevedia, județul Dâmbovița.

Potrivit datelor transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), de către reprezentanții Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița, Autorizația de mediu pe care a deținut-o S.C. Flagas S.R.L. a fost emisă în vederea desfăşurării activităţii „Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule (Staţie SKID GPL)” şi avea valabilitate în perioada 03.05.2016 – 03.05.2021. Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizaţiei, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri şi o pompă de distribuţie GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru, potrivit unei postări pe Facebook, transmite B1TV.

ANPM precizează că notificarea pentru încetarea activității a fost înregistrată cu șapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală și astfel autorizația de mediu pentru acel punct de lucru și-a încetat valabilitatea încă de atunci.

Această constatare ridică o serie de întrebări cu privire la modul în care a fost administrată această stație GPL în ultimii ani. De ce autoritatea de mediu nu a luat măsuri pentru a-i opri funcționarea ilegală? De ce autoritățile locale nu au verificat dacă stația respecta normele de siguranță?

Mai multe explozii s-au produs sâmbătă la o stație GPL din Crevedia. A doua a fost catastrofală, pentru că s-a produs chiar în timp ce pompierii interveneau. Bilanțul: doi morți și 56 de răniți.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *