Sunt cozi la intrarea în Grecia pentru că se scanează pașapoartele
Sunt cozi la intrarea în Grecia pentru că se scanează pașapoartele

Sunt cozi la intrarea în Grecia, dinspre Bulgaria, anunță ministerul român de externe, fiind vizați în principal românii care își petrec vacanța în Grecia. Aglomerația s-a format pentru că vameșii scanează toate pașapoartele iar timpul alocat formalităților a crescut.

Ministerul Afacerilor Externe a publicat o alertă de călătorie în care îi anunță pe cetățenii români care vor să călătorească în Grecia că există riscul de formare a cozilor la trecerea frontierei cu Bulgaria (punctele de frontieră Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza și Svilengrad – Ormenio).

Cozi la intrarea în Grecia. Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România) către destinațiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora, arată Ministerul de Externe.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgență ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *