Teste rapide gratuite. Acestea sunt singura soluție pentru ca România să țină sub control pandemia de coronavirus, prin implementarea unui program național de testare rapidă și gratuită, consideră medicul Tudor Ciuhodaru.

Programele de testare gratuită, cu teste rapide, au fost implementate de mai multe țări din Europa, a spus medicul Ciuhodaru, luni seara, la B1TV.

Teste rapide gratuite. „Singura opțiune pentru a putea reveni la viața de dinainte de pandemie este ca toți românii să poată beneficia de testele rapide și gratuite. A fost adoptată noua strategie de combatere a coronavirusului la nivel european și se aplică în Germania, acum. Acolo, obiectivul este ca pe la începutul lunii aprilie, toată populație, peste 80 de milioane de locuitori să poată să poată fi testată regulat și gratuit. Va pot întreba doar retoric de ce la un an de la debutul pandemiei nu avem nici dorința și nici putință de a face aceste teste în sistemul sanitar de stat, pentru că nu toată lumea are în buzunar 100 de euro, de ce în școli au fost utilizate doar 0,34% din testele distribuite, de ce au interzis comercializare a testelor rapide rapide în farmacii la un moment dat, de ce vaccinarea e gratuită, dar testarea e pe bani grei. România e pe un loc codaș în Europa în ceea ce privește testarea”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *