Trădare uriașă în #EchipaCâștigătoare. Un secretar de stat nu a acceptat funcția oferită de Florin Cîțu. Premierului îi este din ce în ce mai greu să găsească oameni dispuși să lucreze în Guvern. Situația este cu adevărat grea și a fost recunoscută de Florin Cîțu într-un mod voalat. Lovitura fatală a venit când ultimul secretar de stat numit de premier a ales să nu ocupe funcția.

Creditorul lui Pavel Popescu a refuzat asocierea cu Guvernul Cîțu

În 31 august 2021 premierul Florin Cîțu l-a eliberat din funcție pe Alexandru Bologan. Acesta era secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Prin decizia 412/2021, Bologan a fost demis. Imediat, premierul a semnat decizia 413/2021. Numărul 13 s-a dovedit a fi unul cu ghinion pentru Florin Cîțu.

George Nicolaie, omul numit în locul lui Bologan fusese propulsat de Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4. Nicolaie îl împrumutase pe Popescu în campania electorală cu 133.000 de lei. Nicolaie este asociat în firma Euromedia care se ocupă de panotaj publicitar și despre care se spune că este controlată din umbră de fugarul Sebastian Ghiță.

Pe 15 septembrie, premierul a semnat și Decizia nr. 470/2021 de numire a lui Iulian Vasile Popescu în funcția de secretar de stat la MCID. Această decizie a fost forțată de faptul că instituția rămăsese fără secretar de stat. George Nicolaie a optat să rămână consilier general. „Parte din decizie este explicabilă pentru că panourile Euromedia nu sunt virtuale. Ele se află în București și din postura de consilier general Nicolaie poate să-și apere mai bine interesele” a explicat pentru Lumea Politică un liberal apropiat de cercurile puterii. Refuzul lui Nicolaie este o trădare uriașă care are urmări în interiorul PNL.

Disperare mare în tabăra premierului

#EchipaCîțuștigătoare are reale dificultăți în numirea unor secretari de stat. Așa cum Lumea Politică a arătat anterior, mai multe persoane au refuzat numirile. Majoritatea oamenilor se tem să se asocieze cu un guvern care urmează să fie demis.

Multora le este frică și de eventualele fărădelegi pe care ar fi puși să le gireze în lipsa unor miniștri. O parte din oamenii pe care Cîțu îi dorea în Guvern ocupă deja funcții alese (consilier local, consilier general, etc) și nu doresc să le piardă.

Florin Cîțu a declarat că va lăsa libere posturile USR PLUS. Declarația urmează să acopere refuzurile și să creeze aparențele că totul este bine în echipa condusă de premier. O trădare uriașă ca cea de la MCID nu era așteptată de premier.

Cîțu și-a pus consilierul secretar de stat

Iulian Popescu, gorjeanul numit secretar de stat este fostul consilier pe informatizare al premierului. Este unul dintre apropiații săi. În lipsa altor propuneri, Cîțu a ales să-și trimită la MCID un om de încredere până când alți membri PNL vor dori să accepte funcții în Guvern.

În același timp, premierul este suprat și pe liberalii din Sectorul 4. Decizia lui George Nicolaie de a refuza postul l-a făcut pe Cîțu să pară penibil în interiorul partidului. O astfel de trădare uriașă este picătura care a umplut paharul. Aceaasta vine după o serie lungă de probleme pe care Pavel Popescu le-a creat #echipeiCîțuștigătoare: a făcut alegeri cu bodyguarzi care l-au îmbrâncit pe Orban, l-a pus prim-vicepreședinte pe Silviu Mototolea, cumnatul interlopului Emi Pian, i-a făcut poză lui Ludovi Orban la Cluj declanșând un val de ostilitate pentru Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *