Într-o tragedie ce zguduie Iranul, președintele Ebrahim Raisi a fost găsit decedat, după prăbușirea elicopterului prezidențial în care se afla. Agenția de știri Mehr a confirmat decesul liderului de la Teheran, alături de ceilalți oficiali aflați la bord, printre care guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati.

„Președintele Ebrahim Raisi a fost găsit decedat, la fel ca și ceilalți oficiali care se mai aflau la bord”, a anunțat agenția de presă iraniană.

Inițial, televiziunea de stat iraniană a transmis că elicopterul prezidențial, care a aterizat forțat, a fost găsit într-o zonă muntoasă din nord-vestul țării. Însă, detaliile sumbre au urmat curând, transmite B1TV:

„În acest stadiu, nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”, a precizat sursa TV, după ce echipele de salvare au ajuns la fața locului.

„Elicopterul președintelui a fost localizat. Echipele de salvare se apropie de locul accidentului (…) Situația nu este bună”, declara șeful Semilunii Roșii iraniene, Pirhossein Koolivand.

Un oficial iranian a adăugat: „Elicopterul președintelui Raisi a fost complet ars în urma prăbușirii… din păcate, ne temem că toți pasagerii sunt morți”.

Potrivit BBC, la locul prăbușirii „nu există niciun semn de viață”.

Totuși, vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri a precizat că oficialii „au vorbit cu două persoane care se aflau în același elicopter cu președintele Ebrahim Raisi”, oferind speranțe inițiale că ar fi existat supraviețuitori.

Moartea tragică a președintelui Ebrahim Raisi într-un accident aviatic lasă Iranul într-o profundă criză politică și doliu național.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *