Tulpina britanică afectează copiii și tinerii care au început să facă forme severe de COVID, atrage atenția medicul Adrian Marinescu. Situația s-a agravat, iar internarea pacienților cu coronavirus seara sau noaptea e din ce în ce mai dificilă, avertizează medicul infecționist, căci acesta este momentul când spitalele se aglomerează foarte tare.

Înmulțirea cazurilor de coronavirus din cauza tulpinii britanice mărește presiunea pe sistemul sanitar, iar noaptea nu mai are locuri de internare pentru persoanele infectate cu coronavirus.

Formele medii și severe de COVID-19 au început să crească. Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare pe seară sau noaptea”, a declarat Adrian Marinescu, la Antena 3.

Cu adevărat îngrijorător este faptul că grupele de populație afectate de COVID s-au inversat, astfel că tulpina britanică afectează copiii.

Vorbim aici de tulpina din Marea Britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe”, a menționat Adrian Marinescu.

Deocamdată, este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine”, a precizat Adrian Marinescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *