Criticile puternice împotriva Uniunii Europene vin în continuare din Ungaria condusă de Viktor Orban. Un înalt demnitar maghiar acuză „sistemul diabolic” european care permite în orice moment oprirea robinetului cu bani dacă un stat membru sare coarda.

Într-adevăr, acesta este un sistem diabolic, a fost inventat în așa fel încât subvențiile să poată fi oprite din orice motiv pretextual”. „Voilà: asta este Bruxelles!” a declarat ministrul ungar al Justiției, Judit Varga, în într-un interviu pentru presa maghiară, relatează B1Tv.

Ministrul spune că în mass-media internațională a început o discreditare uimitoare a Ungariei, așa că „ceea ce este permis lui Jupiter, nu avem voie de multe ori”. – La noi, de exemplu, înființarea instanțelor de contencios administrativ a fost declarată de Judith Sargentini ca fiind un act contrar statului de drept. În Slovacia, totuși, acestea au fost introduse recent și, printre altele, în legătură cu accesul la fondurile de coeziune. La noi se aplică un standard dublu serios, nu se menționează probleme juridice sau profesionale, aceasta este o vânătoare de vrăjitoare politică”, a spus Judit Varga.

Ministrul Justiției a numit declarațiile publice împotriva rușilor o „pistă greșită” în legătură cu războiul ruso-ucrainean, apoi a confirmat retorica de la Budapesta.

Guvernul ungar a spus clar: ca parte a alianței NATO și UE, condamnă agresiunea rusă împotriva Ucrainei, în timp ce noi oferim asistență Ucrainei peste posibilitățile noastre. Niciuna dintre acțiunile noastre nu este pro-rusă, aceasta este doar o altă narațiune falsă care servește intereselor internaționale care solicită răsturnarea guvernului maghiar”, a spus oficialul. „Când alimentezi războiul, trimiteți arme și echipament militar pe front, în ce măsură servește cauza păcii?” a continuat apoi ministra justiției.

Nu sunt primele declarații sensibile ale oficialilor unguri, în frunte cu premierul Viktor Orban, așa că tot mai multe voci cer sancționarea acestei țări la nivelul Uniunii Europene. Din acest motiv, președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene intenționează să organizeze o audiere privind statul de drept în Ungaria la sfârșitul lunii mai.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *