Vaccinare obligatorie în Austria. Austria întră în lockdown. Măsura era aplicată inițial doar nevaccinaților, dar acum a fost extinsă la nivelul întregii populații. În plus, vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie 2022.

Austria extinde restricțiile de tip lockdown către întreaga populație, iar vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie de la 1 februarie 2022, a anunțat cancelarul austriac Alexander Schallenberg, vineri, după discuțiile cu guvernatorii regionali, potrivit Euronews, preluat de B1TV.

Lockdown-ul nevaccinaților din Austria, extins către întreaga populație.

La începutul săptămânii, în Austria intrase în vigoare un lockdown valabil doar pentru persoanele nevaccinate, însă autorităție au decis oficial să extindă măsura către întreaga populație.

Datele oficiale arată o creștere accelerată a cazurilor de COVID-19, cu Austria înregistrând joi cea mai mare rată de infectare per capita din acest an.

Vaccinare obligatorie în Austria. La nivel național a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schemă completă circa 65% din populație. Pentru moment, vaccinările par să fi ținut mortalitatea pandemică la un nivel redus – spre exemplu, în săptămâna care s-a încheiat la 14 noiembrie au fost înregistrate 35 de decese la milionul de locuitori. În vârful epidemic din finalul anului trecut, același indicator era la 169.

Austria are o incidență la șapte zile de 991 de cazuri la suta de mii de locuitori – una dintre cele mai ridicate de pe continent.

Guvernul austriac va reevalua situația peste 10 zile, scrie și cotidianul spaniol El Pais.

Cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat că vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie de la 1 februarie 2022. Austria va fi, astfel, prima țară europeană care impune o asemenea măsură pentru populația generală.

De altfel, Austria este și prima țară europeană care introduce un lockdown total în această toamnă.

„Am luat o decizie foarte dificilă, ne vedem obligați să adoptăm vaccinarea obligatorie începând din februarie 2022”, a spus cancelarul conservator al Austriei, vineri, într-o conferință de presă.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *