Vaccinare preferențială la Focșani. Peste 100 de civili au fost vaccinați la Cercul Militar Focșani, fără să fi avut acest drept și fără programare. În consecință, comandantul Spitalului Militar de Urgență din Focșani a fost schimbat din funcție.
Decizia de schimbare în funcție vine după ce comisia numită pentru verificarea activității de vaccinare desfășurată în centrul de vaccinare organizat de Spitalul Militar de Urgență (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani a înaintat șefului Statului Major al Apărării raportul final, transmite MapN. De abia de săptămâna viitoare vaccinarea civililor este permisă în centrele militare de vaccinare.
În sediul Cercului Militar Focșani au fost organizate două centre de vaccinare, conform raportului comisiei, citat de Digi24:
• Un centru de vaccinare coordonat de SMU Focșani, unde au fost vaccinate persoane din cadrul spitalului și unităților militare arondate acestuia, eligibile pentru etapele I și II;
• Un centru de vaccinare coordonat de DSP Vrancea, cu patru fluxuri de vaccinare, două pentru persoane civile din județ și două pentru militari și aparținători, de asemenea, eligibili pentru etapele I și II.
Din totalul de 2.645 doze de vaccin efectuate, au fost înregistrate 145 de doze de vaccin (doza I și rapel) administrate unor persoane civile, pentru care nu au putut fi identificate date care să certifice încadrarea în criteriile de eligibilitate stabilite de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România.
Drept urmare, împuternicirea comandantului Spitalului Militar de Urgență (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani a încetat.
S-a mai decis reorganizarea activităților în cadrul centrelor de vaccinare pentru asigurarea evidenței corecte a persoanelor vaccinate, cu verificarea strictă a condițiilor de eligibilitate și respectarea procedurilor prevăzute de Strategia națională de vaccinare, continuarea acțiunilor de verificare și control în celelalte centre de vaccinare organizate de MApN pentru asigurarea respectării cu strictețe a procedurilor prevăzute de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România și asigurarea transparenței privind desfășurarea procesului de vaccinare, prin informări periodice.
Vaccinare preferențială la Focșani. Publicația Recorder anunţa că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul, peste 4.000 fiind persoane din etapa a treia. Cele mai flagrante situaţii s-ar fi înregistrat la centrele de vaccinare de la Institutul „Matei Balş“ şi la Centrul Militar Casa Armatei din Focşani.