Bolnavii de coronavirus vor trece de 2.000 de cazuri la sfârșitul lunii aprilie în România, când este așteptat vârful pandemiei. Aceasta este estimarea medicului Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

„Nimeni nu vă poate spune valoarea exactă. Numărul de îmbolnăviri va depinde de foarte mulți factori: modul în care populația ascultă recomandările făcute de autorități de a se autoizola, de modul în care fiecare dintre noi va avea o imunitate ce-i va permite să aibă simptome mai mult sau mai puțin severe, de capacitățile noastre de diagnosticare (…)

„Suntem la 200 acum, clar vor fi peste 2.000 de pacienți până la sfârșitul lunii aprilie. Cât peste 2.000, e greu de spus”, a declarat Cătălin Apostolescu, pentru B1 TV, potrivit PsNews.

Bolnavii de coronavirus. România are încă un număr mic de oameni depistați cu COVID-19 și de aceea nu se pot face statistici și previziuni extinse, a mai spus Cătălin Apostolescu. Toate măsurile recomandate de autorități sunt aplicate în acest moment, a mai spus reprezentantul Spitalului Matei Balș.

„În afară de a încerca să creștem numărul de paturi de terapie intensivă, dotarea corespunzătoare și, evident, găsirea de medici de ATI care să poată să folosească aceste echipamente, alte măsuri în afară de cele recomandate de autorități nu există”, a precizat medicul

El a explicat și de ce, deocamdată, metoda folosită în Coreea de Sud, cea a testării în masă, nu poate funcționa în România:

„Cu testele pe care le avem acum, care evidențiază doar anticorpii, o testare masivă nu ne-ar aduce informații utile, pentru că anticorpii apar cel mai devreme după 3-5 zile de la infectare. Prin urmare, am pierde foarte mulți pacienți. În Coreea de Sud s-a dezvoltat un test care vede și antigenul. Dacă o să-l avem și pe acela, ne vom modifica strategia de testare”a mai spus Cătălin Apostolescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *