zelenski
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune ținta Rusiei nu este țara sa, ci „întregul proiect european”. În acest context el a vorbit și de așteptările pe care le are de la Occident.

„Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse”, a spus Volodimir Zelenski, în cel mai recent discurs al său.

În acest context, Volodimir Zelenski a vorbit și de așteptările pe care le are de la Occident.

„Să ne elibereze ţara de invadatori. Şi să asigure securitatea Ucrainei şi, prin urmare, securitatea democraţiei şi a libertăţii pentru popoarele din Europa de Est. Este, de fapt, o strategie de apărare pentru orice stat civilizat. Puneţi presiune maximă asupra Rusiei pentru a restabili pacea şi securitatea cât mai curând posibil, pentru a readuce puterea în cadrul dreptului internaţional cât mai curând posibil şi pentru a evita o catastrofă prin utilizarea legii forţei, o catastrofă care va dăuna inevitabil tuturor”, a conchis Zelenski.

O groapă comună cu zeci de ucraineni uciși a fost găsită în Buzova, în apropiere de Kiev

O groapă comună cu zeci de cadavre ale ucrainenilor uciși a fost descoperită în Buzova, un sat în apropiere de Kiev, a anunțat un oficial local, scrie Reuters.

Șeful comunității Dmytrivka, care include Buzova, Taras Didych, a spus pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un șanț în apropierea unei benzinării.

Nu a fost anunțat încă un număr al morților.

„Acum ne întoarcem la viață, dar în timpul ocupației am avut , mulți civili au murit”, a declarat Didych.

Zelenski spune că Ucraina este „oricând pregătită” pentru convorbiri cu Rusia

„Ucraina a spus mereu că este pregătită pentru negocieri şi caută orice posibilitate pentru a opri războiul. În paralel vedem, din păcate, pregătiri pentru lupte importante, unii spun decisive, în est”, a afirmat şeful statului ucrainean, Zelenski.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *