Elena Udrea şi Ioana Băsescu şi-ar putea afla, astăzi, pedepsele în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009.

Udrea este acuzată în acest dosar de instigrare la luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat pentru astăzi pronunţarea definitivă în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, scrie Antena 3 CNN.

Sentinţa de astăzi a judecătorilor este definitivă, iar decizia vine după două amânări de pronunţare.

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime de închisoare pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu. De cealaltă parte, fiica fostului preşedinte a cerut achitarea, în timp ce Elena Udrea a invocat prescrierea faptelor.

În martie 2018, procurorii DNA au pus sub sechestru un imobil din Sectorul 1 din Bucureşti, ce aparţine Elenei Udrea, în suprafaţă de 5.001 metri pătraţi, evaluat la 565.000 de euro. Măsura a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în decizia de condamnare pe fond, prin care s-a dispus confiscarea unei sume de aproximativ două milioane de lei de la Elena Udrea.

La ultimul termen, avocaţii celor două inculpate au cerut încetarea procesului ca urmare a prescrierii faptelor.

Pe instanţa de fond, acolo unde procesul a durat şase ani, inculpaţii din dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu au fost condamnaţi, după cum urmează:

– Elena Udrea – 8 ani de închisoare;

– Ioana Băsescu – 5 ani de închisoare;

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *