Mihai Eduard Vîlceanu a fost aruncat în lupta politică de ALDE Sector 6, partid din partea căruia a obținut și un post de consilier local în 2016.
Câteva luni mai târziu a candidat pe loc ne-eligibil în parlamentul României.
În momentul depunerii candidaturii, Vînceanu deținea un Renault Clio, nu avea vreo casă sau vreun apartament și trăia din venitul de 13740 de lei pe an încasat de la Sandemi Company. Nu există date despre locul în care consilierul local de la ALDE dormea sau despre vreo eventuală locuință de serviciu.
Despre Vîlceanu nu există date că ar fi avut vreo firmă, iar singurele sale conflicte juridice au fost legate de niște datorii la ING Bank.
Deși situația lui Vîlceanu pare simplă acesta provine dintr-o familie înstărită. Sandemi Company, firma care i-a plătit mica stipendie înainte de intrarea în consiliul local al Sectorului 6 aparține lui Alexandru Vîlceanu, tatăl politicianului. Compania a încheiat anul 2016 cu 12 angajați și un rulaj de 1,5 milioane de lei din construcții. Acestea sunt ultimele date existente la Ministerul Finanțelor Publice despre firma familiei Vînceanu. Nu știm dacă după intrarea lui Mihai Eduard în politică societatea comercială a cunoscut un avânt.
Cu toate acestea, analizând evoluția firmei am constata faptul că deși în Sistemul Electronic de Achiziții Publice aceasta nu apare ca fiind câștigătoare la vreun contract public ea are mai multe procese cu diferite instituții printre care menționăm: Consiliul Județean Giurgiu, Primăria Clejani, Primăria Domnești sau Administrația Școlilor din Sectorul 6 unde Mihai Eduard Vîlceanu a devenit consilier local. De asemenea este de notorietate contractul obținut prin atribuire directă de firma familiei Vîlceanu cu Administrația Cimitirelor din București în anul 2015 pentru reparații la clădirea administrativă a unui cimitir din Sectorul 6.