clotilde armand

Clotilde Armand a militat pentru oameni noi în politică. Cu toate acestea, partidul vine în fața electoratului cu niște candidați dependenți de banii statului. La Sectorul 1 jumătate din lista de candidați trăiește din sinecuri la stat sau încearcă din răsputeri să se conecteze la banii publici controlați politic.

Vă prezentăm lista stipendiarilor de partid pe care USR îi trimite în lupta pentru un loc liniștit în Consiliul Local care votează cel mai mare buget din România. În total, din 34 de candidați la Sectorul 1, USR propune 17 persoane care s-au conectat deja la banii publici, au primit sinecuri sau au încercat în mod repetat să candideze pentru că nu aveau loc de muncă.

Cloltilde Armand trăiește în jurul bugetului de stat de peste un deceniu

În teorie, actualul primar încasează de la stat de opt ani. În 2016, Clotilde Armand a devenit consilier local, dar legăturile ei cu banii statului sunt mai vechi. Femeia a fost, din 2013, director al companiei Egis România care operează aproape exclusiv cu fonduri de la buget și este dependentă de afacerile cu instituțiile publice. Este firma menționată de un raport al Corpului de Control al Guvernului pentru că factura sume halucinante fără să aibă personal și care a invocat o boală eradicată pentru a lua fonduri europene. Clotilde a mai încasat bani publici din salariul de primar și europarlamentar.

Oliver Păiuși – 8 ani de indemnizație

Oliver Paiusi

Actualul vice-primar de la Sectorul 1 candidează pentru a fi sigur că atinge deceniul de leafă primită de la buget. În 2016, Păiuși a intrat în Consiliul Local al Sectorului 1, iar din 2020 el este vice-primar și este considerat adevăratul administrator al sectorului.

Andrei Cristian Nicolaescu – mâna stângă a primarului

Andrei Nicolaescu a început demersurile de conectare la banii publici în 2016 când a candidat fără succes la Camera Deputaților. Nu a intrat în parlament, dar s-a angajat la cabinetul de euro-deputat al lui Clotilde Armand. Din postura de angajat politic a intrat în consiliul local al Sectorului 1 în anul 2020 după ce, cu un an în urmă fusese și inspector de specialitate la Direcția de Mobilitate, conform declarației de avere în care nu oferă informații cu privire la instituția respectivă.

Ghinea Maria Ana – consilier și sculptor parlamentar

image 10

Locul 4 pe lista de consilieri a USR Sector 1 este ocupat de o femeie care se prezintă sculptor și consilier. Maria Ghinea nu este cunoscută foarte mult pentru vreo sculptură spectaculoasă, dar s-a conectat la banii publici fiind angajată a unui cabinet parlamentar.

Aurelian Bârgău – sinecurist profesionist

image 11

Aproape sigur, în următorul consiliu local, locuitorii din Sectorul 1 vor fi reprezentați și de Marian Aurelian Bârgău. Garantat de Clotilde Armand, politicianul este un sinecurist profesionist. A candidat în 2016 și la consiliul local, și la consiliul general și la parlament din partea PMP. Nu a fost ales, dar a primit în 2017, din partea administrației PSD un post de administrator la Compania Municipală de Management al Transportului. După un an, omul decide că se pricepe mai bine la vegetație decât la transporturi și trece director general la Compania Municipală de Întreținere a Arborilor. Omul lui Clotilde Armand a mai încasat o sinecură de la Compania Turistică manageriată de administrația Gabrielei Firea. Concomitent, soția politicianului, proaspăt ieșită din concediul de maternitate este plasată de partid la Compania Municipală de Parking aflată tot sub tutela Primăriei Municipiului București. Bârgău beneficiază și de indemnizația fabuloasă a Comisiei 550, o invenție a politicienilor de rang II pentru a mai încasa niște bani de la stat.

Alev Urhan Ozata – consilierul fără loc de muncă

image 12

Ozata s-a conectat de patru ani la banii publici. El a candidat în 2020 la consiliul local și la camera deputaților. A devenit consilier local la Sectorul 1 din partea PMP. Când a intrat în politică, Ozata nu avea loc de muncă și trăia dintr-o chirie consistentă pe care o încasa. Nu este clar care era activul generator de bani pentru că în declarația de avere nu avea decât un apartament și două terenuri mici.

Dinu Daniel Ștefan – istoric la „evenimente sportive”

Dinu Daniel Ștefan este funcționar public. Prezentat de USR ca și istoric, omul lucrează la Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București (controlat de Primăria Generală). El s-a angajat acolo după ce în 2016 a candidat la Consiliul General din postura de consilier la un cabinet parlamentar.

Cornel Adrian Eftimie – candidat profesionist

În 2016, politicianul a candidat la parlament în Dâmbovița, după patru ani și-a încercat norocul la Consiliul Local al Sectorului 3, iar acum candidează din partea USR la Consiliul Local al Sectorului 1. Este angajat la stat. Lucrează la Romatsa, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Gutium Narcisa Veronica

image 13

Narcisa Gutium a început operațiunile de „andocare” la banii publici în 2016 când a candidat pentru un post de senator la Vaslui. Concomitent a intrat consilier la Sectorul 3 din București. Ea a rămas în funcție la Sectorul 3 până în 2020. După o pauză de patru ani, Gutium candidează din nou pentru a se reconecta la fondurile statului.

Lista de sinecuriști USR continuă

  • Rolea Violeta – Institutul Matei Balș. A mai candidat în 2020 la Consiliul Local Sector 1
  • Naomi Reinuț – A început la stat cu Ministerul Mediului, a candidat la Parlamentul European și din 2021 a trecut la Ministerul Fondurilor Europene.
  • Radu Dragoș Georgian – candidat la Consiliul Local al Sectorului 1 (2020), angajat Compania Municipală de Arbori (2021), Membru CA la Ciclop SA (firma care controlează toate companiile municipale ale Primăriei Generale)
  • Anghel Flavia Gabriela – membru directorat la Fondul Român de Contragarantare
  • Radu Andrei Serban – Compania de Dezvoltare Imobiliară a Primăriei Sectorului 1
  • Munteanu Cristina Simona – Compania De Investitii Si Dezvoltare In Sanatate Si Domenii De Interes Public Privat Sectorul 1 SA
  • Răducanu Ecaterina – CFR
  • Dragusin Laurentiu – Consilier Local
  • Cobirlie Ștefan Cristian – candidat Camera Deputaților – Călărași 2016 din postura de om fără loc de muncă

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *