Primarul Sectorului 4 a îmbogățit

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a declarat că dorește includerea comunelor Jilava, Berceni și Popești Leordeni în Sectorul 4. Această manevră ar diminua bugetul sectorului, dar ar face fericiți investitorii imobiliari din suburbiile Bucureștiului.

Consilier local cu mamă penală și șantiere în comuna Berceni

Pe lista de consilieri a PSD Sector 4 se regăsește și în acest an Cosmin Bărbălău. El a mai fost consilier un mandat. Bărbălău este legătura lui Băluță cu Berceni, comuna lipită de Sectorul 4.

În 2016, Bărbălău a intrat în politică declarând nouă terenuri în comuna Berceni. El deja construise un ansamblu rezidențial în respectiva comună în 2013. Bărbălău face parte dintr-un grup cunoscut de dezvoltatori imobiliari alături de Pușa Apetri, Stelică Bărbălău, Raluca Apetri și Daniel Șoldea.

Mama sa este cercetată în dosarul deconturilor fictive de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Jeni Bărbălău a fost luată în vizor de procurori în anul 2017. „au fost incasate de firmele inculpatilor anterior mentionati sume necuvenite cuprinse intre 151.098 lei si 3.041.650 lei.” se arată în comunicatul DNA.

Piscina lui Nica și copilul lui Goleac din Popești Leordeni

Popești Leordeni, altă comună propusă de Daniel Băluță spre alipire cu Sectorul 4 are legături oculte cu vicepreședintele PSD. Acolo, piața imobiliară este dominată de șeful Clanului Sportivilor, Robert Nica. El domină mafia din Sectorul 4 și construiește oriunde este un petic de teren.

Blocurile lui Nica din Popești Leordeni trec pe sub liniile de înaltă tensiune și sfidează orice regulă de urbanism. Ele au început să apară după ce Nica a construit fără probleme în Sectorul 4. Nevoia de expansiune și prețurile atractive ale terenurilor l-au făcut să aleagă Popești Leordeni.

Antonio Goleac, adjunctul Poliției Locale Sector 4 a fost fotografiat în piscina lui Nica. Goleac junior este fiul lui Marian Goleac, omul care a gestionat milioanele de euro ale ADP Sector 4.

Sutele de hectare deținute de Puiu Florian în Jilava

Daniel Băluță a devenit primar cu sprijinul lui Puiu Florian. În vâltoarea evenimentelor de după tragedia de la Colectiv, Băluță a preluat primăria de la Piedone cu sprijinul lui Puiu consilier local PSD Sector 4.

Denunțător în dosarele primarilor de la Jilava și Snagov, Puiu Florian este unul dintre liderii Clanului Sportivilor. Conform declarațiilor de avere, acesta are sute de hectare de teren în Ilfov. Mare parte din acestea sunt în comuna Jilava.

Cătălin Grozavu

Acesta este motivul pentru care Băluță vrea ca Sectorul 4 să includă și comuna ilfoveană în care se găsește cea mai cunoscută pușcărie din România. Apropiatul primarului de la Sectorul 4 a fost audiat în 2013 în dosarul legat de războiul dintre Nuțu Cămătaru și Clanul Sportivilor. 

Numele lui apare și în dosarele DNA. El a fost denunțător și a trimis la pușcărie doi primari. Cu toate acestea a rămas cu averea intactă. Potrivit referetului DNA, Florian Puiu i-a spus lui Apostol Muşat, fostul primar din Snagov, că o societate comercială oferă 4,5 milioane de euro, dacă terenurile sunt alipite şi intabulate. Iniţial, ei au convenit ca şpaga să fie de 1,1 milioane de euro, urmând ca primarii să ia câte 500.000 de euro, iar vicepreşedintele CJ Ilfov – 100.000.

Dezastru bugetar pentru locuitorii din Sectorul 4

Sectorul 4 are un buget de 790 de milioane de lei. Cu acești bani, Primăria trebuie să gestioneze „orașul” de 34 kilometri pătrați. Asta înseamnă o alocare de 23 de milioane de lei pentru fiecare kilometru pătrat.

Adunate, bugetele din Berceni, Jilava și Popești Leordeni reprezintă 241 milioane de lei, mai puțin de o treime din Sectorul 4. Suprafața celor trei comune este de trei ori mai mare ca Sectorul 4.

Dacă s-ar face unirea lui Băluță, de la 23 de milioane de lei/ km pătrat, noua unitate ar avea de cheltuit 7 milioane de lei/km pătrat. Practic banii s-ar reduce de peste trei ori, iar alocările ar fi mai mari în zonele rurale unde dezvoltarea este slabă și interesele PSD uriașe.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *