Nașul Firea Pandele

„Nașul” cuplului Firea – Pandele asociat cu „Stăpânul” lui Gabriel Mutu și cu un chinez declarat indezirabil în România. Lumea Politică prezintă cel mai tenebros tentacul al „Caracatiței” care a împânzit Bucureștiul.

Firma lui Pandele cu sediul în epicentrul evaziunii fiscale

În 2008 Activ Imobiliare îi avea ca asociați pe Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari, Florin Pandele și pe o anume Mariana Grigore. Firma are sediul în complexul comercial al familiei Hanifi, epicentrul evaziunii fiscale din România, Smart Expo Flora.

Mariana Grigore avea același domiciliu cu sirianul Hanifi M Kheir. Lumea Politică a aflat că acesta este „Mohamed”, personajul prezentat de Nicușor Dan drept nașul primarului Gabriela Firea și al lui Florin Pandele.

PUZ-urile „Caracatiței”

Din 2012, în firma Activ Imobiliare este cooptat asociatul Syma Commercial Park SRL care aparține familiei Hanifi prin Hanifi Jouma J, în vârstă de 21 de ani la momentul tranzacției. Familia Pandele, proprietara Activ Imobiliare, intra cu acte în afacerile sirienilor care controlează piața de legume și fructe din Voluntari.

Opt ani mai târziu, Syma Commercial Park solicita un PUZ în Bragadiru pentru un cartier format din 12 blocuri cu 7 etaje, demisol și subsol. Un proiect mamut care ar aglomera intrarea în Capitală prin sud.

Concomitent, M.K. Romfactor, firmă la care Syma Commercial Park este asociată, solicită un alt PUZ. Este vorba despre 1500 de apartamente în Sectorul 2. „Nașul” cuplului Firea Pandele se extindea din Voluntari în Sectorul 2 al Capitalei.

Chinezul expulzat pentru mega-evaziune fiscală

zheng siyong

Până în 2014 firma M.K Romfactor era deținută de familia Hanifi și de chinezul Zheng Siyong. Zheng și Hanifi au cedat firma în 2014 către Mariana Grigore, asociata familiei de politicieni Pandele-Firea.

Chinezul este unul dintre cei mai importanți piloni ai criminalității organizate din Asia. Zheng Siyong a fost declarat indezirabil pe 2012 după ce Direcția de Informații și Protecție Internă a descoperit că acesta, împreună cu alți trei cetățeni chinezi. Cei patru erau acuzați că operau aproximativ 1000 de firme prin care făceau evaziune fiscală.

Ca fapt divers, indezirabilii au atacat decizia inclusive la Curtea Constitutionala. Acolo, Zheng Siyong l-a avut avocat pe avocatul Șerban Nicolae, senator PSD.

Urmăritul Boenică, afaceri cu „Nașul” cuplului Firea Pandele

Romeo Ursu Boenică

În hățișul de firme care se învârt în jurul lui Hanifi se regăsește și Feyiue Yamata Impex. Aceasta nu a avut vreo realizare deosebită în afaceri.

Cu toate acestea, firma a ieșit în evidență când a primit o despăgubirea de la statul român pentru un teren. Atunci s-a aflat că firma ajunsese în proprietatea lui Romeo Ursu. Cunoscut sub numele de „Boenică”, acesta este de ani de zile „exilat” în Iordania.

El este căutat de 12 ani pentru un mandat de executare de 10 ani într-un dosar cu fraude imobiliare. El a rămas frecvent în atenția publicului din cauza postărilor în care ridiculizează poliția și autoritățile.

„Nașul” cuplului Firea Pandele asociat cu „mafia” lui Gabriel Mutu

Hanifi M Kheir, prezentat de rivalii politici drept Mohamed, nașul cuplului Firea Pandele este asociat și în societatea comercială 777 Vertenerg EST SRL. Partenerii săi sunt cunoscuți ca apropiați ai primarului din Sectorul 6, Gabriel Mutu.

Ion Cornel Petruț, zis Magiunică este cel care i-a închiriat lui Gabriel Mutu sediul de campanie în 2016. Ion Cornel Petruț este asociat unic al firmei Puf 2001 Impex SRL și în campania electorală trecută societatea a închiriat un imobil lui Ioan Tănăsuică, consilier local al PSD Sector 6. Acesta cedează imobilul gratuit către ONG-ul „Gabriel Mutu Alături de tine”.

El este un interlop de stradă care a ajuns dezvoltator imobiliar alături de Alin Niculae, patronul Oscar Downstram. Cei doi au ridicat prin Exigent Development trei complexe rezidențiale în Sectorul 6 al Capitalei, în 2019 afacerile firmei fiind de 255 milioane de euro. 14. Gabriel Mutu a introdus în Planul de Dezvoltare al Sectorului 6 un parc între blocurile Clanului Vasiloi condus de Magiunică.

Codrin Ștefănescu și filiera Oskar Downstream

Magiunică era, în urmă cu 15 ani implicat într-un conflict armat pe străzile din București așa cum am arătat într-o amplă investigație legată de lumea interlopă din jurul lui Gabriel Mutu. Acum face afaceri cu Alin Niculae, patronul Oscar Downstream.

La rândul său, acesta are alte legături cu un social-democrat controversat. Conform unei investigații RISE Project, Codrin Ștefănescu a încasat de la Oscar Downstram 2 milioane de euro pentru un teren care nu se mai afla în proprietatea sa.

„Mita Unifarm” s-a negociat în restaurantul asociaților „Nașului Mohamed”

Un alt asociat interesant al lui Hanifi M Kheir este Grecu Marius Daniel. El este patronul firmei Grota Lupilor Activi SRL, societatea comercială care administrează restaurantul „Bârlogul Lupilor”.

Restaurantul a intrat în atenția opiniei publice după ce s-a speculat faptul că acolo a avut loc negocierea mitei pentru măștile anti-COVID cumpărate de Unifarm în perioada stării de urgență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.