Gabriel Mutu Mita Unifarm

Un amănunt important a scăpat neanalizat în ancheta de la Unifarm. Mita Unifarm a fost negociată în restaurantul Bârlogul Lupilor, cartierul general al mafiei din Sectorul 6.

Mita Unifarm negociată în cârciuma mafiei

Localul a fost fondat de Ilie Potecaru și Ion Cornel Petruț, gulerele albe ale Clanului Vasiloi. Aceleași personaje au patronat firma Ilcor Auto Eco care ridica mașinile parcate ilegal în Sectorul 6 din București. Ultimul a avansat de la stadiul de soldat la cel de afacerist. În 2005 era acuzat că a împușcat un rival în timpul unei altercații, acum învârte afaceri cu bani publici.

Patronii de la Bârlogul Lupilor sunt apropiați de primarul PSD Gabriel Mutu. Atât de apropiați încât Ilie Potecaru i-a inchiriat Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de tine” un apartament în campania electorală.

Mutu a încercat să ascundă afacerea. Pentru ca apartamentul din Bdv. Uverturii sa poată fi folosit de asociația lui Gabriel Mutu, Ion Tanasuica, consilier local al PSD în Primăria Sectorului 6, a semnează in data de 4 ianuarie doua contracte: unul in valoare de 1.200 de lei prin care inchirieaza imobilul de la Puf 2001 Impex SRL si un altul, de comodat, prin care ofera gratuit apartamentul abia inchiriat asociatiei. Societatea Puf 2001 Impex SRL este detinuta de Ion Cornel Petrut (unic asociat) si administrata de Viorel Victor Vieru. Aceeasi persoana administreaza si astazi firma Ilcor Auto Eco, fondata de Ilie Potecaru si Ion Cornel Petrut.

Toți candidații din Sectorul 6 se lovesc de Clanul Vasiloi

Implicarea politică a clanului Vasiloi a fost relevată și de un candidat la Primăria Sectorului 6 din 2012. Potrivit unui comunicat remis în urmă cu opt ani de Stefan Florescu, reprezentantii clanurilor de interlopi din Sectoarele 5 si 6, respectiv Clanul „Pian” si Clanul „Vasiloi”, si-au făcut apariția in fata cantinei de pe Bd. Timisoara, in timp ce persoane varstnice din Sectorul 6 si cele care se confrunta cu situații materiale deosebite isi primeau pachetele cu alimente.

În 2016, Răzvan Mironescu, contra candidatul primarului Mutu vorbea de legăturile primarului cu patronii de la Bârlogul Lupilor. „Domnul Mutu are, însă o miză personală în această ecuație. Se gândește că va ajunge primar și va putea acorda contractul de salubrizare, în valoare de peste 100 de milioane de euro, prietenilor dumnealui din Clanul Vasiloi, cei care au terorizat ani de-a rândul locuitorii Sectorului 6 cu ridicatul mașinilor, prin firma Ilcor.” spunea atunci Mironescu.

S-a simțit în siguranță?

Informația referitoare la negocierea de la Bârlogul Lupilor a fost prezentată de G4Media. Dacă se confirmă, iar procurorii dețin interceptări ambientale sau alte mijloace de probă, această informație atestă faptul că directorul Unifarm se simțea protejat în localul interlopilor.

Ionel Adrian, directorul Unifarm a fost numit în funcție de PSD. Așadar alegerea unui fief social democrat părea logică. Rămâne de văzut dacă procurorii care au descoperit mita Unifarm au fost mai dibaci decât interlopii sau breșa de securitate a fost în interior.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.